Познати бициклиста из Аустралије оптужен за убиство супруге

Аустралијанац Роан Денис оптужен је за убиство из нехата након смрти његове супруге, некадашње олимпијке Мелисе Хоскинс.

Спорт 01.01.2024 | 19:23
Познати бициклиста из Аустралије оптужен за убиство супруге

Како су данас пренијели аустралијски медији, Хоскинс је умрла од повреда након што ју је ударио аутомобил док је возила бицикл у Аделејду у суботу увече.

Денис, бивши двоструки свјетски бициклистички шампион у вожњи на хронометар, оптужен је за “убиство из нехата безобзирном вожњом и угрожавањем живота других”.

Медији су пренијели да је он пуштен уз кауцију и да ће се у марту појавити пред судом у Аделејду.

Полиција је саопштила да је 32-годишња Хоскинс, некадашња аустралијска бициклисткиња, умрла у болници у Аделејду од тешких повреда након што ју је ударило возило које је возио “њој познати возач”, али није наведено његово име.

Медији су навели да је 33-годишњи Денис пикапом ударио супругу.

Хоскинс се такмичила на Олимпијским играма 2012. и 2016. године, а освојила је злато у екипној конкуренцији на Свјетском првенству 2015. године.

– Мелиса је ту медаљу описала као најважнији тренутак у њеној каријери, али за нас остале, најважније је било што је она била са нама. Иако се повукла 2017. године, ње, многи у нашој заједници су је цијенили – наводи се у саопштењу Бициклистичког савеза Аустралије, пренео је Скај.

Денис је 2018. и 2019. године освојио двије титуле свјетског шампиона на хронометар, сребро на Играма у Лондону у екипној потери и бронзу у Токију у друмској трци на хронометар.

Он је 2015. године постао седми Аустралијанац који је носио жуту мајицу водећег на Тур д'Франсу и поставио рекорд у просечној брзини. Након што је завршио каријеру и оженио се 2018. године, преселио се са породицом из Европе у Аделејд.

– Очајни смо због смрти Мелисе Хоскинс. Изузетно трагична ситуација у којој је изгубљен живот младе мајке и бициклистичке шампионке. С обзиром на околности, Рохан Денис неће учествовати у предстојећој трци коју организујемо – наводи се у саопштењу организатора трке у Аделејду.

(Агенције)  Фото: ЕПА-ЕФЕ/МАТТ ТУРНЕР

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Миланка

01.01.2024 22:37

Ја бас не контам овакве објаве,зар нам није доста сваки дан насих сра.а,јос треба да се преноси из далеке Аустралије...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лола

02.01.2024 07:47

Видис и сам докле је досло, да само гледају и тразе гдје има ЦРНЕ ХРОНИКЕ и да то исто само препису и објаве на своме порталу.... Укратко знаци јадно и залосно!!! Цензуром треба забранити црну хронику и забранити да се уопсте писе на ту тему!