Ђоковић наставља меч са Хуркачем, води са 2:0

- Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић наставиће данас, око 16 часова, меч осмине финала Вимблдона са Пољаком Хубертом Хуркачем.

Тенис 10.07.2023 | 07:27
Ђоковић  наставља меч са Хуркачем, води са 2:0

 Меч је прекинут синоћ због полицијског часа после два одиграна сета, које је добио Ђоковић у тај брејковима са 7:6 (8:6), 7:6 (8:6).

Ђоковић је први сет добио у тај-брејку резултатом 8:6. Играло се гем за гем у првом сету, а победник овог дела меча одлучен је у тај-брејку. Пољак је водио 6:3 и имао је три сет лопте, али је Ђоковић успео да освоји пет узастопних поена и да први сет добије резултатом 8:6. 

Српски тенисер је стигао до 13. узастопно добијених тај-брејкова на гренд слем турнирима. Ђоковић је престигао легендарног америчког тенисера Пита Сампраса, који је 1994. године имао 12 добијених тај-брејкова у низу.

Ђоковић и Хуркач су ушла сигурно у други сет, Ђоковић је прву прилику за брејк имао у четвртом гему, али је Хуркач јаким сервисима успео да освоји гем. 

Српски тенисер је у осмом гему при вођству од 4:3 имао четири прилике за брејк, али је Хуркач добрим сервисима стигао до изједначења, 4:4. Играло се потом гем за гем, а победник другог сета одлучен је у тај-брејку, који је припао Ђоковићу резултатом 8:6.

Организатори су потом одлучили да прекину меч, који ће бити настављен данас, као други сусрет дана на Централном терену после дуела између Казахстанке Јелене Рибакине и Беатриз Хадад Маје из Бразила. 

Програм на Централном терену почиње у 14.30 часова.

(Тањуг) Фото: Зац Гоодwин / ПА Имагес / Профимедиа

Коментари / 0

Оставите коментар