Вучић о дешавањима на КиМ: Срби и Србија, само хоће мир

"Запуца ли албански окупатор на Србе ситуација ће бити другачија. За сутра у 8 сати заказана је седница са Квинтом. Молимо земље Квинте да уразуме своје чедо. Србија хоће само мир", рекао је предсједник Србије, Александар Вучић у ванредном обраћању јавности. 

Србија 29.05.2023 | 20:10
Вучић о дешавањима на КиМ: Срби и Србија, само хоће мир

Вучић је навео да неће дозволити погром српског народа.

"Запуца ли албански окупатор на Србе ситуација ће бити другачија. За сутра у 8 сати заказана је седница са Квинтом. Молимо земље Квинте да уразуме своје чедо. Србија хоће само мир", рекао је предсјендик Србије Александар Вучић у свом обраћању јавности. 

"Иако смо мјесецима говорили да Курти има само једну жељу да изазове сукобе на КиМ мало ко је хтио да чује истину. У посљедња три дана и ћорав и политички неписмен могао је да разумије шта је било спремано за данас", казао је Вучић и додао: 

"Све у организацији Аљбина Куртија како би дошло до сукоба Срба и НАТО-а, а он који је једини одговоран жели да пере Пилатовске руке и да тврди да то нема везе са њим."

"Са леђа је погођен Драгиша Гаљак. Два метка су га погодила. Оперисан је, сада је на интензивној њези. Вјерујемо да ће преживети ако не дође до компликација. Тада су Срби одговорили каменицама. На више мјеста су примећени снајпери. Повређено је више од 52 Срба. Троје су теже повријеђени", истакао је.

Одмах након обраћања, Вучић ће се запутити на административну линију. Он ће провести ноћ са војском и одатле ће пратити ситуацију.

(БН) Фото:БН

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Грми

29.05.2023 20:19

Имас дронове и прати десавања са Србима на Косову.!!!1

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.05.2023 07:32

Видис да Лазе

Name

Деки

29.05.2023 20:47

Па зашто си тражио да не излазе на изборе и сада када је изабран Шиптар демонстрирају и траже изборе!? Мало се играли, ти мислио неће они? Ево, довео си до тога да Срби Србе шамарају и да се Срби са КФОРОМ сукобљавају! Код међународне зједнице испадоше ови шиптарски полицајци жртве!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

29.05.2023 23:23

Исто мислим.

Name

ДОК ХОЛИДЕЈ

29.05.2023 21:10

ПА ВОЛЕ ДОЛЕ ЉУДИ СТРАДАВАЈУ А ТИ ХОЋЕШ МИР ПА ОНИ НЕЋЕ,ИЛИ РЕЦИ ЉУДИМА ДА СЕ СНАЛАЗЕ ИЛИ ИХ БРАНИТЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Твој син

29.05.2023 21:11

Нека иде Додик са својим Игором и помигне србима на Косову а не да хуска друге да помогну. Биједа једна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

П

29.05.2023 23:22

Ма како не. Само вас треба марисат ко Курти. Тако сте ви марисали 90 тих ко није мислио ко ви. Само напред Курти алал ти вера. Лазове петњанце. На овим стварима градис каријеру као и лактасенко. Сто знаци да је народ неписмен. Наравно онај који вас слуса

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxxx

29.05.2023 23:52

Прво наговори Србе на Косову да не излазе на изборе, подиже националне тензије,и сад кад су Албанци освојили начелника мјеста,сад опет на наговор Београда да блокирају да они што добише изборе немогу ући у Опћинске уреде,сад кад је дошло до ескалације сад је Србија за мир,и она је та која свим силама настоји сачувати мир

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доота

30.05.2023 00:27

Па куд баш сад кад је теби политички загустило, какав тајминг, страшно. Поновно иста прича, тако си продавао маглу Србима у бившој РСК !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тзт

30.05.2023 07:23

Је ли, а одакле онда толики рањени војници КФОРа ако зелите само мир? Да их нису засули цоколадама и балонима?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

30.05.2023 07:56

На Пинку, Хепију, РТС кад гостује то грми, сијева.. а кад видиш снимке са састананака са тим истим представницима ЕУ, Нато, САД глава и поглед до пода. Провео ноћ на административној линији са Војском.. боље рећи провео ноћ на граници са Војском, па хајде са том истом Војском уђи на то Косово, брзим маневром заузми општине са већинским српским живљем и онда иди за преговарачни стол. Војна чизма и наоружани српски војник на Косово није крочио од повлачења снага 99, што је и потписано у Кумановском споразуму. Прекрши га ако смијеш. Жао ми је само јадног народа којем доле пуниш главу..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.05.2023 10:01

Па Вуциц када се борио да додје на власт управо једно од обецања је било да це понистити све споразуме са КиМ сто је предходна власт потписала.