Преминуо један од најмоћнијих фудбалских агената 

Један од најпознатијих фудбалских агената Мино Рајола преминуо је у четвртак 28. априла у 54. години. Како преносе свјетски медији Рајола је имао проблема са плућима.Тужну вијест објавио је познати спортски новинар Танкреди Палмери на "Тwиттер" профилу.

Фудбал 28.04.2022 | 14:52
Преминуо један од најмоћнијих фудбалских агената 

Рајола је рођен је у Италији 1967. године, а сљедеће године емигрирао је с породицом у Низоземску. Био је један од најмоћнијих фудбалских агената на свијету због великог богатства добио је надимак "господин 300 милиона" пошто је толико евра отприлике зарадио од трансфера за нешто више од двије деценије рада. Прије него што је постао успјешан агент радио је у породичној пицерији, а једно вријеме је био у управи фудбалског клуба Харлем.

Рајолу сви описују као изузетно способног човјека говорио је седам свјетских језика (италијански, низоземски, француски, енглески, њемачки, шпански и португалски).

Раиола је представљао многобројне фудбалере међу којима су Паул Погба, Ерлинг Халанд и Златан Ибрахимовић, а посредовао је у бројним трансферима фудбалски звијезда. Осим поменутих фудбалера Рајола се бринуо о каријерама Павела Недведа, Здењека Григере, Мозеа Кена, Марија Балотелија, Ромелуа Лукакуа...

Рајола је хоспитализован 12. јануара, када је доведен на хитну операцију. Иако су његови сарадници увјеравали јавност да нема узбуне и да је познати агент на тестирањима која захтијевају да буде под анестезијом, "Билд" је касније јавио да је Рајола у "озбиљном" стању на интензивној њези и на крају се испоставило да је његово стање озбиљно.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар