Спорт на удару: Пољска одбија да игра са Русијом

Пољска намјерава да откаже утакмицу плеј-офа са Русијом за Свјетско првенство 2022, саопштио је предсједник Пољске фудбалске уније Чезаре Кулеша.

Фудбал 26.02.2022 | 12:12
Спорт на удару: Пољска одбија да игра са Русијом

Бараж за Мундијал у Катару на програму је 24. марта. Бољи из дуела Русије и Пољске има заказан дуел са побједником окршаја Шведске и Чешке, када ће пасти одлука о томе ко ће на СП.

Међутим, према ријечима Кулеша, у току су преговори са фудбалским савезима Чешке и Шведске, а земље ће се обратити са заједничким ставом у ФИФА.

- Доста је било ријечи, вријеме је за акцију. Због ескалације ситуације у Украјини, Пољска не намјерава да игра плеј-оф меч против Русије. Ово је једина исправна одлука - изјавио је Кулеша.

 Подсјетимо, Русија није успјела да се директно пласира на Мундијал, пошто је крајем прошле године изгубила од Хрватске у Сплиту.
 
Став ФИФА тренутно није познат, као ни то на који начин Пољска мисли да се одреди ко ће отићи на Свјетско првенство уколико не буде одигран меч са Русима.

(Спутникнеwс)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Адолф

26.02.2022 11:25

Препали се. Значи Русија се пласирала. Уцјењивати ФИФУ је погрешно. Спорт и политика не иду једно уз друго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Адолф

26.02.2022 12:22

Само ти паметуј и подржавају Русију. Видјет ћете тек шта је Русија урадила. Како вам није јасно да они ће бити одсјечени од цијелог свијета. Никад више неће Руси бити пријатељи никоме. А сви који уз њу буду, проћи ће само горе од њих. Ово је крај Русије на земљи за сва времена.

Name

Истина

26.02.2022 12:34

Истина да политику не треба мијешати у спорт нити у било шта друго, али ово није политика. Русима забранити да уопште виде очима иког од остатка свијета.. Нек живе сами са собом

Name

Те Адолф

26.02.2022 12:40

Окупаторску Русију агресорску избацити из сви европске и светски такмицења. Зао ми народа Русије сто ово дозивљава због ДИКТАТУРЕ Путина кији је до прије годину дана имао имидз најпопуларнијег политицар а сад се срозо и кроз историје це остати упамцен назалист као агресору и окупатора. Незнам засто му је ово требало ово је огромна мрља нанесена њему и Русији и невином Руском народ. Зато це уврзо посље овога бити смјењен

Name

26.02.2022 12:04

Тако и треба солидарност са свијетом треба их избацит из свих такмицења па нек играју са Кином и Србијом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прњавор

26.02.2022 12:36

СЛАВА УКРАЈИНИ,ХЕРОЈИМА СЛАВА.ХВАЛА БРАЋИ-НА МОСКВУ-руссија капутт

ОДГОВОРИТЕ