Sport na udaru: Poljska odbija da igra sa Rusijom

Poljska namjerava da otkaže utakmicu plej-ofa sa Rusijom za Svjetsko prvenstvo 2022, saopštio je predsjednik Poljske fudbalske unije Čezare Kuleša.

Fudbal 26.02.2022 | 12:12
Sport na udaru: Poljska odbija da igra sa Rusijom

Baraž za Mundijal u Kataru na programu je 24. marta. Bolji iz duela Rusije i Poljske ima zakazan duel sa pobjednikom okršaja Švedske i Češke, kada će pasti odluka o tome ko će na SP.

Međutim, prema riječima Kuleša, u toku su pregovori sa fudbalskim savezima Češke i Švedske, a zemlje će se obratiti sa zajedničkim stavom u FIFA.

- Dosta je bilo riječi, vrijeme je za akciju. Zbog eskalacije situacije u Ukrajini, Poljska ne namjerava da igra plej-of meč protiv Rusije. Ovo je jedina ispravna odluka - izjavio je Kuleša.

 Podsjetimo, Rusija nije uspjela da se direktno plasira na Mundijal, pošto je krajem prošle godine izgubila od Hrvatske u Splitu.
 
Stav FIFA trenutno nije poznat, kao ni to na koji način Poljska misli da se odredi ko će otići na Svjetsko prvenstvo ukoliko ne bude odigran meč sa Rusima.

(Sputniknews)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Adolf

26.02.2022 11:25

Prepali se. Znači Rusija se plasirala. Ucjenjivati FIFU je pogrešno. Sport i politika ne idu jedno uz drugo.

ODGOVORITE
Name

Re Adolf

26.02.2022 12:22

Samo ti pametuj i podržavaju Rusiju. Vidjet ćete tek šta je Rusija uradila. Kako vam nije jasno da oni će biti odsječeni od cijelog svijeta. Nikad više neće Rusi biti prijatelji nikome. A svi koji uz nju budu, proći će samo gore od njih. Ovo je kraj Rusije na zemlji za sva vremena.

Name

Istina

26.02.2022 12:34

Istina da politiku ne treba miješati u sport niti u bilo šta drugo, ali ovo nije politika. Rusima zabraniti da uopšte vide očima ikog od ostatka svijeta.. Nek žive sami sa sobom

Name

Te Adolf

26.02.2022 12:40

Okupatorsku Rusiju agresorsku izbaciti iz svi evropske i svetski takmicenja. Zao mi naroda Rusije sto ovo dozivljava zbog DIKTATURE Putina kiji je do prije godinu dana imao imidz najpopularnijeg politicar a sad se srozo i kroz istorije ce ostati upamcen nazalist kao agresoru i okupatora. Neznam zasto mu je ovo trebalo ovo je ogromna mrlja nanesena njemu i Rusiji i nevinom Ruskom narod. Zato ce uvrzo poslje ovoga biti smjenjen

Name

Yu

26.02.2022 12:04

Tako i treba solidarnost sa svijetom treba ih izbacit iz svih takmicenja pa nek igraju sa Kinom i Srbijom.

ODGOVORITE
Name

Prnjavor

26.02.2022 12:36

SLAVA UKRAJINI,HEROJIMA SLAVA.HVALA BRAĆI-NA MOSKVU-russija kaputt

ODGOVORITE