Стигло званично саопштење шта је узрок пада система.

Након потпуног колапса Фацебоока и његових сервиса који нису радили читавих шест сати широм света, из те компаније стигло и званично саопштење шта је узрок пада система.

Информационе технологије 05.10.2021 | 08:00
Стигло званично саопштење шта је узрок пада система.

Наиме, рано јутрос огласила се управа те друштвене мреже која за пад Фацебоок-а, WхатсАпп-а и Инстаграма окривљује "велики прекид у променама конфигурације рутера који координирају мрежни саобраћај између његових центара података".

"Овај поремећај мрежног саобраћаја имао је каскадни ефекат на начин на који наши податковни центри комуницирају, што је довело до заустављања наших услуга", наведено је из те компаније, пренела је агенција АФП.

Подсетимо, Фацебоок и други сервиси те компаније недоступни су били скоро шест сати за своје кориснике широмсвета, па и у Србији, а у функцију су враћени после поноћи.

Шеф техничког одсека компаније Мајк Шрефер огласио се путем Твитера и упутио је нешто раније извињење свим корисницима због пада мреже.

Акције су одмах нагло пале, али ће се прави ефекти онога што се догодило током до сада незабележених шест сати без Фацебоок-а тек видети у наредном периоду.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Драган

05.10.2021 06:41

Да је среце да никад не проради.

ОДГОВОРИТЕ