У септембру стари дизајн Фацебоока потпуно нестаје

Фацебооков "класични" приказ, интерфејс с познатом плавом навигацијском траком на врху, заувијек ће нестати у септембру.

Информационе технологије 21.08.2020 | 13:51
У септембру стари дизајн Фацебоока потпуно нестаје

Фацебоок је на страници за подршку навео да ће сви корисници ускоро добити нови дизајн друштвене мреже. Засад је привремено могуће користити стари интерфејс, али постоји обавијест да "класични Фацебоок више неће бити доступан од септембра".

Нови дизајн је најављен на Фацебооковој конференцији девелопера прошле године, а првобитно се појавио на апликацијама за иОС и Андроид. У марту је стигао на десктоп као опција, али су многи наставили користити стари дизајн јер им је то омогућено. Међутим, од септембра се та могућност укида, па ће сви корисници морати прећи на нови дизајн.

Нови интерфејс преставља велику промјену у односу на оно што је Фацебоок користио у већем дијелу своје хисторије. Једноставнији је, има више бијелог простора, а доступан је и тамни мод.

Такође, функционалнији је и ставља већи фокус на Гроупс могућности, а уз то истиче повезнице за Фацебоокове Wатцх, Маркетплаце и Гаминг секције у навигацијској траци, пише Тхе Верге.

(Клиx)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ста цемо

21.08.2020 13:04

сад, демонстрирати?

ОДГОВОРИТЕ