Бијељина носилац титуле "Европски град спорта"

Захваљујући успјесима клубова, те залагању младих за спорт, град Бијељина је носилац титуле-Европски град спорта, речено је данас на конференцији градоначелника Бијељине, овим поводом. Он је истакао и да је то потврда великог улагања локалне заједнице у спорт и енергије 10. 500 младих у 150 спортских клубова у граду.

Република Српска 12.12.2019 | 15:30
Бијељина носилац титуле "Европски град спорта"
Градоначелник Бијељине је навео да су титулу европски град спорта за наредну годину представници Бијељине прије два дана преузели од Европске федерације пријестоница и градова спорта, на свечаној церемонији у Европском парламенту у Бриселу. 

“Ово међународно признање нам доноси много. Олакшаће нам приступ европским фондовима и даљим улагањима у ову област којом се унапређује здравље и квалитет живљења, а допринијеће и бољем имиџу града који има много младих, студената, а у који се становништво још досељава. То је све потврда да ћемо бити оно што желимо и на чему радимо-Бијељина, град будућности”, рекао је градоначелник Бијељине Мићо Мићић на конференцији у сједиштву Градске управе. 

Поручено је и да ће, осим наставка улагања у врхунски спорт, акценат у наредној години бити на унапређењу рекреације старијих суграђана, као и лица са инвалидитетом, те да одговорне компаније улажу у спорт и рекреацију, а Бијељину као европски град спорта ће званично подржати домаћа компанија "Спорт вижн". 

“Фокус у 2020. години, гдје смо проглашени Европским градом спорта биће на бављењу спортом старијх лица, лица са инвалидитетом и, наравно младих људи. Већ од јутрос смо покренули неке активности, почевши од састанака са невладиним организацијама. Познато вам је да Градска управа финансира пројекте удружења грађана, а у првом кварталу године се за њих аплицира, тако да ћемо ми већ у јануару кренути са пројектима.

Сугерисали смо им да њихови пројекти буду базирани на томе, а ми ћемо покушати што више људи да анимирамо”, појаснио је Боро Ђокић, самостални стручни сарадник за физичку културу у Градској управи. 

Истичући да Бијељина за спорт процентуално издваја највише новца од свих локалних заједница у Републици Српској и БиХ, Мићић је навео да је то 1,9 милиона марака ове године кроз директну подршку клубовима, те значајна улагања у спортску инфраструктуру.

Он је подсјетио на нека од улагања ове године, попут реконструкције спортске сале у Гимназији, постављања рефлектора на Градском стадиону и уређења теретане на отвореном у парку.



БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар