Због помагања у пљачки двије године затвора

Врховни суд Републике Српске осудио је Душана Лукића (52) из Штутгарта на двије године затвора због помагања у пљачки куће Љубе Симикића у Горњем Мачковцу код Лопара, одакле су украдени 158. 000 марака и накит вриједан 5. 000 марака

Република Српска 10.12.2019 | 15:41
Због помагања у пљачки двије године затвора
Пресуда је изречена након што је судско вијеће, као неосноване, одбило жалбе одбране и тужилаштва, те потврдило првостепену пресуду Окружног суда у Бијељини. Лукић је проглашен кривим за помагање у тешкој крађи, а као саизвршилац раније је на три године затвора правоснажно осуђен Вајко Кнежевић (38) звани Биза из Лопара.

Симикићева кућа обијена је у ноћи између 7. и 8. јуна 2018. године, док се власник налазио у Швицарској. Након договора с Кнежевићем, а на препоруку Лукића, кућу су обили држављани Србије Зоран Банковић и

Радован Молдвај, који су извршили преметачину и украли 80.000 швицарских франака, 10.000 евра, 6.000 КМ, више златних прстенова и ланчића с привјесцима, три златна дуката и други накит укупне вриједности око 5.000 КМ.

У пресуди се наводи да је план пљачке осмислио Кнежевић, који је имао информацију да се у кући налази већа количина новца. О томе је обавијестио Лукића, тражећи да му препоручи два "лопова" који ће обити кућу. Лукић је обећао да ће видјети шта може учинити, да би му касније јавио да има два човјека које је послао да дођу у Бијељину.

(Аваз)

Коментари / 0

Оставите коментар