Закашљала се и сломила 10 ребара, а све због креме за сунчање!

Једна 20-годишња кинескиња претпела је вишеструке преломе костију - ребара када се нагло и јако закашљала.

Занимљивости 22.11.2019 | 18:11
Закашљала се и сломила 10 ребара, а све због креме за сунчање!
Млада Ксиао Миао је кашљањем "зарадила" 10 преломљених ребара, а све због креме за сунчање!

Ксиао (псеудоним који користе кинески медији) је је била је шокирана када је чула да су њене кости постале крхке због прекомерне употребе креме за сунчање Прекомерна употреба креме за сунчање је изазвала озбиљан недостатак витамина Д.

Двадесетогодишња Ксиау, прво је почела да имати епизоде кашља након што је спавала на сламнатом отирачу да би се изборила против вруц́ине током ноц́и. Почела је кашљати одмах те вечери, тада јој је лекар прво дијагностиковао алергијску астму, насилни кашаљ убрзо јој је донео још више лошег по њено здравље.

Након неколико дана нарочито јаког кашља, Ксиао је доживела је јаку бол у левој страни груди,.На крају су доктори открили да је кашаљ проузроковао 10 сломљених ребара

Лекари су потом обавили више тестова који су открили да има млада Ксиао и значајно нижу густину костију од просечне кинеске женске популације, и жена у њеном узрасту. Такође је имала дефицит витамина Д, а ниво калцијума и фосфора у крви такође је био критично низак.

Двадесетогодишњакиња је лекарима рекла да је током лета спречавала сунчање, и углавном је боравила у затвореним просторијама и током целе године те кад год је могла у току летњих врућина, користила крему за сунчање СПФ50, то јест, кад год би изашла на отворено!

Лекар Ксиао Миао рекао је кинеским новинарима да је њена свакодневна козметичка навика највероватније била узрок прелома њених 10 ребара.

Објаснио је да људи њеног узраста могу апсорбовати потребну количину витамина Д само излагањем своје коже сунцу током 20 минута три пута недељно, али да због прекомерног коришц́ења крема за сунчање није било синтетисано довољно витамина Д.

Извор:Занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар