ПДП: Измјена Пословника корак ка деблокади

Измјене Пословника о раду Представничког дома парламента Босне и Херцеговине су корак ка деблокади овог законодавног тијела, кажу у Партији демократског прогреса. Сматрају да ће иницијатива, ако добије подршку, омогућити изабраним представницима да послије годину дана блокаде, почну да раде у парламенту БиХ.

Република Српска 13.11.2019 | 18:11
ПДП: Измјена Пословника корак ка деблокади
Измјене пословника ни на који начин не задиру у уставну позицију Републике Српске, а циљ је  да се  изабраним представницима који хоће да раде, то и омогући.

Неприхватљиво је, каже Бореновић, да за годину дана нерада, изабрани представници у парламенту Босне и Херцеговине примају веома високе плате и користе све привилегије као што су путовања на конференције о трошку парламента чији рад онемогућавају.

Из ПДП-а кажу да су нетачне оптужбе Ненада Стевандића да се измјенама пословника жели закочити рад парламентарне комисије за избор предсједавајућег Савјета министара.

Бореновић каже да још није сигуран хоће ли ово рјешење добити подршку у Представничком дому,  али да је довољан број посланика подржао иницијативу да се измјене пословника упуте у Представнички дом, а међу онима који су потписали, како тврди, нису посланици СДА, ХДЗ-а и СНСД-а.



БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Славко

13.11.2019 18:04

Конацно, ко хоце нека ради, а Додиковима блокирати плате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паметном Јасно

13.11.2019 18:06

Веома коректан приједлог СДС и ПДП, они ће бити у оним комисијама гдје неће СНСД, имаће више посла, али нема везе добра им плата. Ове Кошарце и Стевандиће истјерати из Парламента и замрзнути им плате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГРАДИШКА

13.11.2019 18:07

Тако и треба Бореновићу, ти и Шаровић преузмите одговорност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко оксан

14.11.2019 14:08

а зашто деблокаде парламента кад прво треба да се формира савјет министара

ОДГОВОРИТЕ