ПЛ: Ново разочарање! Пораз Арсенала од Шефилда!

Шефилд минималцем до победе над Арсеналом! Фудбалери Шефилд јунајтеда савладали су Арсенал са 1:0, у последњем мечу 9. кола енглеске Премијер лиге.  Шефилд баш воли лондонске клубове! Арсенал пао после два месеца, сви се смеју Пепеу. . .  Оштрице почастиле своје навијаче.  Давид Луиз подвикнуо свима у клубу, Арсенал изгубио у првом наредном мечу! Бразилац је паузу за УЕФА квалификације искористио да подсети све на "Емирејтсу" да Ливерпул и Сити нису сами у шампионској трци. Реакција је била. . .

Фудбал 22.10.2019 | 08:24
ПЛ: Ново разочарање! Пораз Арсенала од Шефилда!
Једини погодак на мечу постигао је Лис Мусе након корнера у 30. минуту.

"Тобџије" су наставиле са лошим резултатима на гостујућим теренима, пошто не знају за тријумф више од два месеца.

Са друге стране, Шефилд је након победе на свом терену над Кристал Паласом на самом старту првенства, нанизао три пораза заредом, тако да овај тријумф, који их удаљава од опасне зоне, долази у правом тренуку.

Покушавали су фудбалери Арсенала у више наврата да дођу до поготка, међутим, голман Хендерсон је био поприлично добар.

Гол вредан три бода виђен је у 30. минуту. Корнер је извео Норвуд, Џек О’Конел је са друге стативе вратио на прву, а Лису Мусеу није било тешко да постигне свој други погодак у сезони.

У наредном колу Арсенал дочекује Кристал Палас, док Шефилд јунајтед гостује Вест Хему.

Паузу у шампионату Енглеске због УЕФА квалификација, срчани фудбалер Давид Луиз искористио је да сними веома упечатљив интервју у ком је све у клубу, од власника и директора, преко менаџера и чланова стручног штаба, до саиграча и навијача подсетио да је Арсенал у трци за шампионску титулу са Ливерпулом и Манчестер ситијем.

Ко мисли другачије не би требало ни да је почео ову причу са нама, рекао је Бразилац. У првој следећој утакмици "тобџије" су изгубиле од клуба који је шест од претходних девет сезона провео у трећој лиги Енглеске.

У понедељак увече на затварању 9. кола Премијер лиге: Шефилд јунајтед - Арсенал 1:0 (1:0).

Једини гол на скоро распродатом "Брамал лејну", пред више од 30.000 навијача, постигао је француски нападач Лиз Мусе. Он је у 30. минуту на асистенцију Џека О'Конела реаговао царски пред Берндом Леном и постигао други гол у сезони после оног на "Гудисону" за важних 0:2 у борби за опстанак, а укупно пети од када је стигао у Премијер лигу као појачање Борнмута.

Стигао је у Премијер лигу пре скоро три и по године.

Састав менаџера Унаија Емерија, који је пробао без Данија Себаљоса и Александра Лаказета, па их потом уводио у игру, до наредног гостовања имаће скор 1-2-2 у лиги ван "Емирејтса", чиме је само наставио очајан низ из Шпанчеве прве сезоне на Острву.

Прошле је, као амбициозни наследник незаменљивог Арсена Венгера, забележио скор 7-4-8.

Збирно?

То је 8-6-10.

Будите без бриге симпатизери друголигашких клубова у енглеској елити, Шефилд Јунајтед ће вероватно обезбедити опстанак у Премијер лиги! И не само да ће остати, већ ће нанети још много штете онима који су пројектовани да буду у горњој половини табеле и поготово међу шест најбољих...

Симпатична дружина Криса Вајлдера узела је меру Арсеналу и бацила га на колена после два месеца! Оно што нису могли Тотенхем, Манчестер јунајтед и остали, учинио је Шефилд уз минималац којим је почастио преко 30.000 гледалаца на Бремол Лејну - 1:0 (1:0)! 

Популарне Оштрице очигледно баш воле да узимају бодове лондонским клубовима. После тријумфа над Кристал Паласом на истом месту и великог бода на Стамфорд Бриџу, Шефилд Јунајтед је из једног од ретких покушаја искористио успаваност и крајњу несмотреност Арсеналове одбране, поготово Гранита Џаке, који је после гола Лиса Мусеа могао само да добацује саиграчима на неопрезности и судији мислећи да је био офсајд, али домаћин је апсолутно заслужено узео три бода и довео беживотни Арсенал Унаја Емерија до тек другог пораза у сезони. Шефилд Јунајтед је, пазите сада, први тим који је ове сезоне одолео Арсеналовом нападу и сачувао своју мрежу! 

Лис Мусе је вечерас потпуно искористио поверење Криса Вајлдера, коме је после гола прво дотрчао у загрљај, како би му јасно показао колико цени његову одлуку да га први пут уврсти у стартних једанаест у лигашком мечу. Није млади француски нападач много тога урадио код јединог гола на мечу, али је било сасвим довољно да ударац Џека О'Конела главом преко смушеног Матеа Гендузија само скрене лопту у мрежу и то поред Џаке који се налазио најближи месту дешавања и самом Мусеу. У свом типичном сумраку репрезентативац Швајцарске је дозволио да Арсеналова одбрана попусти и пукне на последњем шаву...

А, све би вероватно било другачије да је Никола Пепе био само мало концентрисанији код прилике коју није смео да промаши. Играо се 21. минут када је добио одличну лопту с левог бока. Чак 80.000.000 евра плаћени репрезентативац Обале Слоноваче нашао се сам као дух на петерцу, са голманом Дином Хендерсоном као једином препреком на путу до поготка. И уместо гола, Пепе се тако обрукао да је уместо ка мрежи, лопта отишла у аут на супротној страни терена... 

Не треба, ипак, сакрити чињеницу да је управо Пепе био можда и најбољи фудбалер Арсенала у овој утакмици. То можда више говори о саиграчима, него о хитроногом офанзивцу, јер Арсенал је вечерас озбиљно кикснуо. Да је било мало више среће, Шефлд је могао лако и да дуплира предност после тачно сат времена игре, али је шут Џона Флека с ивице шеснаестерца остао код леве стативе. Арсенал је током утакмице имао свега неколико конкретних потеза у намери да пробије баријеру. Пред крај првог полувремена можда и најбољу шансу да пробије бедем домаћина, али је голман Хендерсон спречио такав расплет уз параду којом је заслужио овације публике. Дани Себаљос је одиграо нешто слабије него иначе, што се и осетило на терену, јер његове лопте нису биле довољно опасне ни по противника, ни по саиграче. Пепе је имао последњу смислену прилику да промени резултат, али његов шут је отишао поред гола... Играо се 75. минут.

Шефилд је остао веран традицији и поново није дозволио да прими погодак у завршних 15 минута утакмице. У тешком распореду, после мечева с Евертоном, Ливерпулом, Вотфордом и Арсеналом Оштрице имају чак седам бодова и пораз једино од Ливерпула, који се озбиљно помучио да узме цео плен...

Шефилд ће бити баш тврд орах!

Шефилд јунајтед: Хендерсон - Башам, Иган, О'Конел - Балдок, Лундстрам, Норвуд (Мекбарни), Флек, Стивенс - Мекголдрик (Фриман), Мусе (Шарп).

Арсенал: Лено - Чејмберс, Сократис, Луиз, Колашинац - Гендузи, Џака (Лаказет) - Пепе (Мартинели), Вилок (Себаљос), Сака – Обамејанг.

Резултати 9. кола:

субота

Евертон - Вест Хем 2:0 (1:0)
/Бернард 17, Сигурдсон 90+2/

Астон Вила - Брајтон 2:1 (1:1)
/Грилиш 45+2, Таргет 90+5 - Вебстер 21/

Борнмут - Норич 0:0

Челси - Њукасл 1:0 (0:0)
/Алонсо 73/

Лестер - Барнли 2:1 (1:1)
/Варди 45, Тилеманс 75 - Вуд 26/

Тотенхем - Вотфорд 1:1 (0:1)
/Деле Али 83 - Дукуре 6/

Вулверхемптон - Саутемптон 1:1 (0:0)
/Хименез 61п - Ингс 53/

Кристал Палас - Манчестер сити 0:2 (0:2)
/Жезус 39, Давид Силва 41/

недеља

Манчестер јунајтед - Ливерпул 1:1 (1:0)
/Рашфорд 36 - Лалана 85/

понедељак

Шефилд јунајтед - Арсенал 1:0 (1:0)
/Мусе 30/

Табела: Ливерпул 25, Манчестер сити 19, Лестер 17, Челси 17, Арсенал 15, Кристал Палас 14, Барнли 12, Вест Хем 12, Тотенхем 12, Борнмут 12, Шефилд јунајтед 12, Вулвс 11, Астон Вила 11, Евертон 10, Манчестер јунајтед 10, Брајтон 9, Њукасл 8, Саутемптон 8, Норич 7, Вотфорд 4.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар