ЛШ - Милојевић: Тотенхем је и даље велики тим!

Немамо чега да се плашимо! Звездин тренер се сетио Горана Буњевчевића и открио до сада непознат детаљ из каријере и како је добио посао на Маракани. . .  Милоје искулирао питање о расизму, задрхтао му глас док је причао о Буњи! "Можда је тренутак да кажем нешто што до сада нисам", рекао је Милојевић, када је упитан за прерано преминулог Буњевчевића.

Фудбал 21.10.2019 | 21:52
ЛШ - Милојевић: Тотенхем је и даље велики тим!
Један од енглеских новинара присутних на "пресс" конференцији тренера Црвене звезде, Владана Милојевића, овог понедељка увече у Лондону - из незнања или са задњом намером - поставио је питање о горућем проблему са расизмом у нашој земљи.

Оно што остали у сали нису могли да чују је како је преводилац то превео шефу струке црвено-белих.

Од Минхена до Лондона прошло је пет седмица, али Црвена звезда као да је преживела пет такмичарских година. Пала је током 161. вечитог дербија, али се уздигла у судару са Олимпијакосом, недвосмислено показавши да је заслужено у одабраном друштву Лиге шампиона.

Тим са Маракане стигао је у престоницу Уједињеног Краљевства по потврду да јој је у оваквом амбијенту увек и стално место. За тако нешто биће јој потребна храбра игра у сутрашњем издању против вицешампиона Тотенхема (21 час), коме се одавно налази нож под грлом.

Али, ипак, је то вицешампион Европе, тим саткан од асова као што су Кејн, Сон, Ериксен, екипа којој на супермодерном стадиону недостаје још само од птице млека. Али ваљда је Црвена звезда кроз досадашња искуства превазишла импресију оног што је окружује, а што је толико далеко од Србије.

Углавном, као да се ради о најобичнијем питању у повредама играча или очекивањима пред дуел 3. кола УЕФА лиге шампиона, тренер црвено-белих одговорио је мирно. Готово рутински…

"Мислим да је депласирано у 2019. години говорити о расизму. Ја сам човек спорта и, у том смислу, осуђујем било какав наговештај расизма на фудбалским стадионима и ван њих", рекао је Милојевић, не улазећи у то да ли би уопште требало да одговара на питања тог типа.

"Жао ми је што наши навијачи нису са нама да се и они представе на сјајан начин", прокоментарисао је кратко.

Далеко конкретнији био је када га је, такође један од колега из Енглеске, упитао за Горана Буњевчевића, човека који је прерано преминуо у јуну 2018. године, а пре тога изградио име и као играч Црвене звезде и као играч Тотенхема.

"Можда је тренутак да кажем нешто што до сада нисам. Мој први долазак у Академију Црвене звезде био је везан за Буњу. Практично сам добио посао после одлуке коју је донео Горан Буњевчевић, он је дао 'зелено светло' да преузмем један од тимова у Звездиној школи и на томе сам му неизмерно захвалан", рекао је Милојевић и додао:

"То је човек који је био и остао јако драг, познавао сам га лично, волео је фудбал и живео га 24 сата, велики је звездаш, али и човек који је дао много српском фудбалу. Нажалост, догодило се шта се догодило и овај гест Тотенхема показује не само да је Тотенхем велики фудбалски клуб, већ клуб који води рачуна и о другим важним стварима у животу и желим на томе да честитам нашим сутрашњим ривалима", рекао је Милојевић.

"Певци" су најавили да ће на полувремену утакмице која ће почети у уторак од 21 час, уз директан пренос на Аренаспорт телевизији, одати почаст Буњи.

Тотенхем, као фудбалски тим, налази се у кризи резултата. Екипа има три победе на 12 мечева ове сезоне, због чега је Милојевићев колега Маурисио Покетино раније данас поново испитиван за подршку коју (не) добија од власника и статус који има на "Лејну".

"Бачен је превелики акценат на тренутне резултате Тотенхема, али и даље је реч о сјајним играчима и тренеру Покетину, који је један од најбољих на свету. Имају неких проблема, али је и даље Тотенхем једна од најбољих екипа у Премијер лиги и никоме од нас не пада напамет да размишља о њима као екипи која је у кризи. Ја не видим то тако, а не виде ни моји играчи. Припремамо се за утакмицу у потпуно другачијем тону", рекао је шеф Звездине струке.

"Поновићу да сам јако поносан што сам у овом тренутку тренер Црвене звезде и што је клуб ту где јесте. Верујем да ће у будућности клуб поново константно бити учесник Лиге шампиона и Лиге Европе. Не мењам мишљење да су Бајерн и Тотенхем фаворити наше групе", додао је.

Један од репортера из Србије упитао је Милојевића за изостанак Ричмонда Боаћија, после чега се дилема за место у шпицу напада свела на Милана Павкова или Томанеа.

"Када неко фали, онда се потенцира та прича. Ја нисам из те приче, не волим да причам о играчима који нису ту јер имам поверење у све своје играче. Имамо свој план како да се супротставимо Тотенхему и видећемо колико ће нам успети да га спроведемо у дело. О осталом ћемо причати сутра после утакмице", изјавио је Милојевић, а потом придружио колегама из стручног штаба и преузео контролу над последњим тренингом пред утакмицу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар