Лоше вијести за српски фудбал из Казахстана...!

Астана победила меч сезоне, све јој се наместило! Шампион преокренуо све у своју корист!

Фудбал 21.10.2019 | 08:00
Лоше вијести за српски фудбал из Казахстана...!
Ништа од повољног расплета по српске клубове у шампионској трци у Казахстану.

Подсетимо, српском шампиону - а поготово ако то буде Црвена звезда са најјачим коефицијентом - одговарало би да титулу у Казахстану не одбрани Астана како би наш тим задржао шансе да буде носилац у евентуалном трећем колу квалификација за Лигу шампиона. Астанин губитак титуле је био један од предуслова да српски шампион поправи шансе у каснијем жребу, али изгледа да се то неће десити...

Астана је данас у мечу сезоне окренула све у своју корист. Савладала је директног ривала Каират са 3:1 и четири кола пре краја све држи у својим рукама. Ако победи сваки меч до краја, одбраниће титулу. Тренутно је Астана друга са два бода мање од Кирата али има и утакмицу мање. До краја дочекује Актобе и Иртиш и гостује Окжетпешу и Тоболу што је најозбиљнији испит до краја сезоне. Осим што је Астана данас у директном дуелу спречила Каират да се одлепи, на руку јој је ишао и резултат поменутог Тобола који је до данас имао два бода више. Ипак, данас је на свом терену поражен од Ордабасија 1:2 и пропустио је велику шансу за прво место.  

Тобол до краја гостује Каирату и Кајсару, дочекује Астану и Актобе. Има шансу да освоји титулу ако све победи, али му је распоред убедљиво најтежи. Каират је данашњим поразом пропустио велику шансу, док ће Астани до краја бити кључно то гостовање Тоболу у којем ће јој можда играти и нерешен исход.

Астана је данас у мечу сезоне искористила предност домаћег терена против Каирата. Хрват Марин Тоимасов је већ у осмом минуту ударцем са ивице шесанестерца довео шампиона у вођство, да би Кизниченко после сат времена игре имао среће да му се лопта идеално одбије на петерац после корнера и да лагано затресе мрежу. Каират се вратио у игру голом Радета Дугалића у 69. минуту после прекида, али није успео да постигне и други гол већ је примио трећи после контре домаћих у надокнади времена.



КАЗАХСТАН 1 - 30. КОЛО

Субота

Атирау - Жетису 0:3 (0:3)

Иртиш - Кајсар 2:1 (1:0)

Недеља

Тобол - Ордабаси 1:2 (1:1)

Тараз - Шахтјор Караганди 0:0

Актобе - Окжетпес 1:2 (1:1)

Астана - Каират 3:1 (1:0)



Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар