ИТА: Роналдо и Пјанић за побједу над Михином Болоњом!

Овације Михајловићу по повратку на клупу, Буфон у финишу сачувао победу Јувентусу.  Тренер Болоње Синиша Михајловић доживео је праве овације по повратку на клупу Болоње.  Миха и Болоња без среће у Торину, Данило "поништио" Роналда, не и Пјанића.  Ни Синиша Михајловић није успио да поправи статистику Болоње против Јувентуса - у 21. вијеку само један тријумф против "старе даме".

Фудбал 19.10.2019 | 22:57
ИТА: Роналдо и Пјанић за побједу над Михином Болоњом!
Његов тим је поражен на гостовању шампиону Јувентусу у сусрету осмог кола Серије А, 2:1, али је уочи почетка утакмице било веома емотивно.

Када се српски стручњак појавио на терену, сви су устали и дуго му аплаудирали.

Познато је да се Михајловић бори са леукемијом и да је прошле недеље уз дозволу лекара изашао из болнице.

Када је реч о самој утакмици, Јувентус је стигао до седмог тријумфа чиме је и даље на чекној позицији са укупно 22 бода.

Јувентус је повео у 16. минуту поготком Кристијана Роналда. Португалац је утрчао са десне стране и постигао свој 701. погодак у каријери.

Болоња је успела да стигне до изједначења у 26. минуту, дефанзивац данило је одлично шутирао искоса са леве стране и постигао леп погодак.

Ипак, Јувентус је у 54. минуту постигао и други гол, послед велике конфузије у одбрани гостију, до лопте је стигао Миралем Пјанић и прецизним ударцем савладао голмана Скорупског.

Бура у самом финишу, прво је судија Масимилијано Ирати озбиљно изиритирао играче Болоње јер није досудио пенал после ненамерног играња руком Матајса де Лихта у другом минуту надокнаде.

Два минута касније, Парагвајац Федерико Сантандер је два пута у истој акцији сјајно шутирао, други пут маказицама, али је искусни Ђиђи Буфон маестрално интервенисао и сачувао победу Јувентуса.

Нешто раније Наполи је на свом стадиону био бољи од Вероне (2:0).

Стрелац оба поготка за домаћи тим био је Аркадијуш Милик, он је мрежу гостију затресао у 37. и 67. минуту.

Наполи има 16 бодова и заузима четврто место, док је Верона са девет на 13. позицији у италијанском првенству.



Синиша Михајловић вратио се на клупу Болоње, али ни охрабрујући повратак српског стручњака није помогао гостима да избјегну пораз на гостовању "старој дами".

Иако није бриљирао, Јувентус је славио 2:1 (1:1), те тако Болоњу оставио на само једном тријумфу у међусобним сусретима у 21. вијеку.

Болоња је у претходна 32 меча само једном савладала Јувентус, и то 2011. године у Торину 2:0, уз осам ремија и чак 23 пораза.

Све је кренуло по плану за актуелног шампиона Италије.

Пред почетак дуела, представљен је специјални дрес Кристијана Роналда са бројем 700, односно бројем погодака које је постигао у каријеру, а Португалац се већ у 19. минуту потрудио да "поквари" ту бројку, и то након грешке дефанзивне линије Болоње.

Али, само седам минута касније Болоња је успјела да се врати одличним поготком Данила.

И другом голу у мрежу Лукаша Скорупског кумовала је слаба концентрација у редовима гостију. Сјајно се Пјанић снашао након смушене реакције одбране Михајловићевог тима. Одбијала се лопта по шеснаестерцу гостију, бх. репрезентативац добро је испратио карамбол, а онда прецизно погодио циљ.

Није у наставку било много прилика, а ни узбуђења све до самог финиша.

Велику шансу за изједначење пропустио је Рикардо Орсолини шест минута прије краја меча, када из идеалне позиције није успио да погоди за 2:2.

Дубоко у судијској надокнади, двије огромне шансе за Федерика Сантандера. Парагвајац је прво уздрмао пречку, лопта се поново одбила до њега, покушао је "маказицама", али Ђанлуиђи Буфон феноменалном интервенцијом осујетио је госте у покушају да дођу до великог бода.

Јувентус је тако забиљежио седми првенствени тријумф, јасно је да ће сачувати лидерску позицију и након осмог кола, док Болоња остаје у "златној средини".

Ако је Јувентус најбољи представник италијанског фудбала, онда су судије најгори! Арбитри у Серији А можда некад не знају шта раде, а можда и знају кад и како је потребно погурати фаворита, што се најбоље видело у последњем мечу суботњег програма осмог кола, јер је на правди Бога Болоња ускраћена за пенал у надокнади времена, чиме су црно-бели сачували 2:1 и задржали прво место на табели и после ове рунде.

Судија Масимилијано Ирати, чак ни после консултација са ВАР собом, није показао на белу тачку у другом минуту надоканде, иако је Матијс де Лихт очигледно играо руком, а према новим правилима сваки контакт руком у шеснаестерцу значи казнени ударац. Уследило је натезање, чекање, да би на крају Ирати добио инструкције да не досуди оно што су сви видели и тако је састав Синише Михајловића остао без зицера за 2:2.

Чак је дубоко у надокнади, у четвртом минуту после 90, Федерико Сантандер главом послао лопту на пречку, у наставку акције стигао маказицама да запрети Ђанлиуђију Буфону, да би ветеран међу стативама Старе даме спектакуларном одбраном оставио три бода на Алијанц стадиону.

Пре две седмице Јуве је отео Интеру, победом у дербију, лидерску позицију на табели, а са врха ће да гледа како года да се заврши гостовање Неразура Сасуолу у недељом матинеу. Остаје сам на првом месту Серије А иако се мора констатовати да је искључиво уз помоћ судија разоружао Болоњу.

Далеко од тога да је све било потаман актуелном прваку. На крају је тријумф уписан, али свакако није заслужен, нити комотан, пошто је тим Синише Михајловића показао да уме да направи проблеме фавориту и мало је недостајало да у финишу стигне до бода. Тачније, требало је. Овако, сва три поена остају у Торину, па Стара дама на миру може да планира наредни меч Лиге шампиона, са московском Локомотивом, на истом месту, за три дана.

Ка шестој узастопној победи састав Мауриција Сарија повео је Кристијано Роналдо. Мало му је потребно да казни грешку ривала, а послед једне одузете лопте залетео се ка Скорупском као да у рукама држи хилти бушилицу. Од тога нема одбране. Шут испод руку пољског голмана и први гол Португалаца за Јуве у првм полувремену још од фебруарског окршаја са Пармом.

Обично у сличним ситуацијама, кад води и игра код куће, Јувентус брзо докрајчи ривала, али је овога пута вођство трајало само седам минута. Поништио га је бразилски штопер Данило, тако што је после центаршута Орсолинија и пребацивања Мбајеа потурио стопало на другој стативи и преварио Ђиђија Буфона. Показатељ да шампион има проблем са одбраном, јер је опет примио гол, а матирали су га у претходних месец дана још Верона, Бреша и Интер.

Почетком другог дела Јувентус је извео страховит пресинг. Заиграо је боље и одважније, почео да стзвара шансе и само је било питање тренутка кад ће опет повести. Једино што овога пута није до гола стигао својом заслугом, већ ужасном реакцијом гостујуће одбране која никако није успевала да отклони опаност, па је на крају Мираме Пјанић то казнио и погодио за 2:1.

Црно-бели су контролисали уткамицу или је бар тако деловалало, међутим, како се ближио крај тако је Болоња све више претила. Умало да у 84. минуту Рикардо Орсолони погоди за изједначење (изблокиран), уследило је у надокнади и то играње руком Де Лихта, па и шанса Сантандера и Михајловић је савладан. Не и поражен, јер је много важнију битку добио на старту утакмице, пошто га је цео стадион у Торину поздравио – овацијама!

СЕРИЈА А - 8. КОЛО:

Лацио - Аталанта 3:3 (0:3)
/Имобиле 69, 90+3 Кореа 70 - Муриел 23, 28, Гомез 37/

Наполи - Хелас Верона 2:0 (1:0)
/Милик 37, 67/

Јувентус - Болоња 2:1 (1:1)
/Роналдо 19, Пјанић 54 - Данило 26/

У недјељу:

Сасуоло - Интер (12.30)
Каљари - СПАЛ 15.00
Сасуоло - Рома
Удинезе - Торино
Парма - Ђенова (18.00)
Милан - Леће (20.45)

У понедјељак:

Бреша - Фиорентина (20.45)

ТАБЕЛА: Јувентус (+1) 22, Интер 18, Аталанта (+1)17, Наполи 16, Рома 12, Лацио (+1) 12, Каљари 11, Фиорентина 11, Торино 10, Парма 9, Милан 9, Болоња (+1) 9, Верона 9, Удинезе 7, Сасуоло (-1) 6, Бреша (-1) 6, СПАЛ 6, Леће 6, Ђенова 5, Сампдорија 3.

Извор: мондо.ба/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар