''Афера'' Лука: Ко је погријешио, докле проблеми и шта даље?

Сваки селектор је имао "свог Јовића", само је питање како је решио проблем. . . Шта је овога пута решење, да ли је потребно да се Јовић извини селектору или да само Тумбаковић "пређе" преко онога што се десило? 

Фудбал 19.10.2019 | 00:00
''Афера'' Лука: Ко је погријешио, докле проблеми и шта даље?
Октобарски циклус ФИФА квалификација требало је да послужи Љубиши Тумбаковићу за уигравање пред мечеве баража за пласман на Европско првенство, али је у међувремену било толико "отказа" због повреда да је тешко пронаћи позитивне ствари из мечева са Парагвајем и Литванијом.

Уз то, додатни проблем представља ново незадовољство појединца и свађа са селектором, која нас нажалост подсећа и на неке претходне случајеве...

Овога пута проблем је настао око најскупљег српског фудбалера свих времена, младог нападача Луке Јовића, који је још у септембру изразио незадовољство минутажом у државном тиму, пријавивши "повреду" после меча са Португалом.

Саопштавајући списак за мечеве против Парагваја и Литваније селектор је казао да Јовића нема због тога што жели да укаже шансу другима, али иза свега се крио већи проблем...

Шпански лист "АС" је пред одлазак Србије у Вилњус известио о томе да је Јовић заправо КАЖЊЕН због тога што је "лажирао повреду". Нападач Реал Мадрида је тако пропустио меч са Луксембургом и свега пар дана касније играо за клуб против Левантеа.

То се није допало Тумбаковићу који је на конференцији за медије у престоници Литваније потврдио да су објављене информације тачне, али да ће више рећи по повратку у Београд.

Нове детаље сем тога да се незадовољни Јовић јавио само "поруком" нисмо могли да чујемо у јавности, али је евидентно да се матрица по којој играчи и селектор "ратују" јавља из циклуса у циклус и постаје иритантно колико проблема има око фудбалске репрезентације.

Укратко, сваки селектор је имао "свог Јовића", само је било питање да ли је и како сукоб решен, а у самом збиру највише је патио државни тим.

Тако је Младен Крстајић био у сукобу са Луком Миливојевићем, Матијом Настасићем, Николом Максимовићем и Иваном Обрадовићем, што је управо Љубиша Тумбаковић решио, док смо имали и случајеве Муслина и Милинковић-Савића, пре тога Ћурчића и Тадића, као и Михајловића који је имао сукобе са Ивановићем, Матићем, Коларовим и Љајићем.

Нисмо сигурни да ли и једна репрезентација на свету може да се "похвали" оваквим подацима у само овој деценији, очигледно је да се пречесто дешавају...

Поставља се питање како ће се решити случај Луке Јовића и Љубише Тумбаковића? Да ли ће нападач Реал Мадрида већ бити на наредном списку репрезентације и без већег хаоса ће доћи до његовог повратка у тим или нас чека вишемесечни "рат" без краја?

Према писању "Информера", наводно је ФСС тражио од Јовића да упути извињење екипи и селектору, након чега би био враћен у "орлове".

На први поглед то делује као логично решење после ког би могло да се настави даље уз здравију атмосферу, али увек се поставља и питање поноса, посебно уколико Лука Јовић мисли да није учинио ништа лоше и да није лажирао повреду, вративши се у Мадрид на тренинге Реала.

Његов отац Милан огласио се у јавности казавши да ће то решити "у четири ока", међутим када се информација већ појавила у јавности, пре решења, тешко да се више може сакрити.

Сигурно да би најгоре могуће решење било да се Тумбаковић и Јовић "инате", да на тај покушавају да у јавности доведу до поделе на оне који подржавају селектора или играча, па због тога и њих двојица морају да пожуре пре него што читава ситуација ескалира...

Јовић је за репрезентацију Србије до сада одиграо седам мечева, само 247 минута, и постигао два гола. На мечу против Португала се задржао свега три минута и очигледно се наљутио, али вреди истаћи и да је Митровић у невероватној форми. Можда је решење да играју обојица?

Добро знамо шта се све дешавало у случају Миливојевић-Крстајић који је дубоко поделио јавност и утицао на лошу атмосферу унутар тима, а то нам није потребно уочи баража за ЕУРО.

Истина је да су Тумбаковић и Јовић јаки карактери и да у овом тренутку можда на другачији начин гледају ситуацију око које се десио "спор", али свима је већ мука од разноразних скандала око репрезентације и можда је време да се један проблем реши мирним путем.

У томе би улогу можда могао да има и спортски директор Владимир Матијашевић који је посредовао и у помирењу са посвађаним странама из прошлог мандата.

Свакако да нису потребне изјаве попут оне Дарка Ковачевића, када је изнервиран понашањем Луке Миливојевића, рекао да они који неће да играју код Младена Крстајића неће НИКАДА више играти за репрезентацију, што ни 1% није поправило њихов сукоб.

Или је можда баш то решење? Чврста рука која ће једном за свагда зауставити "дурење" у репрезентацији, а кола ће се сломити баш на Луки Јовићу?

Извор: мондо.рс

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Све

19.10.2019 02:14

то треба оцистит. Цијели Фс и тренера. Играци нису криви, имају посла са лопузама. Имамо врхунске играце који не могу да играју у тим. Фс и тренер организују неке забране ??? Момци играју у веле клубовима, а за нас тим немају мјеста. Па ко кока овде зеза ? Састала се дјуб.ад у Фс, зато немамо прави тим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јој

19.10.2019 02:22

стално као играци криви. А дали се господе у Фс упитају, али они гријесе. Ко доводи ове небитне тренере, ко пласира ове небитне играце ? Фс и тренер ! Ко зарадјује од продаје небитних играца ??? Лопов.ук мало зесци ! Зато немамо прави тим. Са овим пропалим струцњацима, цека нас велика пропаст. Фудбал не вриједи висе гледат, јер су га иви у Фс унистилу до краја. Моземо гледат макар одбојку и друге спортасе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БРАВО ЛУКА

19.10.2019 05:18

Момак 1000 % си у праву.Док се не расцисти ситуација у ФСС немој ни играти.Доста нам је висе прице како је неко у зивотној форми и даје голове попут Митровица који има загарантовано мјесто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ха

19.10.2019 08:31

Два иста игрца центрфора Митровиц ~Јовиц ~кога ставити у први 11 немогу играт оба два моје мисљење Митровиц јер Је бољи Проблем је У томе сто Нико неце да Буде Резерва Као Понизење , Један Примјер Код Хрвата Милан Бадељ Вјецита Резерва Па Се Небуни Калиниц Избацен Из Репрезентације Са Свјстог Првенства Мора Бити Дисциплина Немозе Свако Одредиват Коце Играт Знасе Које Одговоран

ОДГОВОРИТЕ