Звезда је шампион свијета - сад има и званичан доказ!

Навијачи црвено-белих моћи ће већ данас да виде трофеј који је освојен у Токију. . .

Фудбал 18.10.2019 | 16:14
Звезда је шампион свијета - сад има и званичан доказ!
Црвена звезда сада има доказ! 

Победом над Коло Колом (3:0) у Токију, у децембру 1991. године, Звезда је освојила Интеркотнинентални куп који се према одлуци ФИФА из 2017. године и званично води као трофеј клупског првака света, а од данас ће красити и музеј на стадиону "Рајко Митић".

"Ниједан клуб до сада у својим витринама није имао званичан трофеј првака света. У музејима освајача престижне титуле до сада су се могли наћи само спонзорски пехар. Недавно је ФИФА дала зелено светло и сада су европски великани добили пехар намењен шампионима света, а сада је он стигао и на Маракану. Од данас красиће Звездин музеј који ће бити још значајнији и богатији због чињенице да мали број клубова може да се дичи баш овим пехаром", саопштили су из Црвене звезде.

Из шампиона Србије наводе и да ће пехар првака света бити изложен пред данашњи меч против Рада (20х), како би сви заинтересовани могли да се фотографишу са њим.



Трофеј ће бити постављен на западњој трибини, на улазу у музе, већ од 17 часова.

Тим који је у Токио савладао Коло Коло резултатом 3:0 предводио је стратег Владица Поповић, а састав су чинили: Милојевић, Радиновић, Најдоски, Стошић, Василијевић, Југовић, Белодедић, Ратковић, Панчев, Михајловић, Савићевић.

Голове за Звезду тада су постигли Југовић у 19. и 59, и Панчев у 72. минуту.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар