А шта каже директор Манчестера на сву ову кризу?

Створен је мит да у Јунајтеду одлучују нефудбалски људи! Желимо да играмо као кад је Солскјер дошао. . .  Јавна подршка шефу стручног штаба. . . Шта би то могло да значи?

Фудбал 19.10.2019 | 22:00
А шта каже директор Манчестера на сву ову кризу?
Доста речи, бирократких израза, а мало тога што се може констатовати суштином. Тако изгледа последње обраћање Еда Вудворда острвској јавности, пошто је генерални директор Манчестер јунајтеда јавно подржао тренера Оле Гунара Солскјера, а пракса је показала да кад неки фунционер, било да је реч о Флорентину Перезу у Реал Мадриду или Драгану Ђурићу у Партизану потапше по рамену шефа стручног штаба убрзо га и – смени!

Јер, тешко је игнорисати поједине објаве острвских медија током репрезенатативне паузе да време Норвежанину на клупи Црвених ђавола цури. И да управа, на чијем челу је баш Вудворд, неће још дуго имати стрпљења за најлошији почетак сезоне у последњих 30 година. Зато су недељни дерби са Ливерпулом и гостовање Норичу на Кероу родуу нареднов викенда означени кључним за његову будућност. Између тога, енглески великан гостује Партизану у Лиги Еворпе, није немогуће да и београдски црно-бели убрзају процес смене, без обзира на више протоколанрне Вудвордове изјаве како је Оле Гунар човек од поверења на дуге стазе.

„Промене какве смо претрпели током лета довеле су до тога да имамо изузетно млад састав. Истовремено, то је тим који ће нам дати основу да га градимо даље и да растемо. Средишњица прошле сезоне, после доласка Оле Гунара Солскјера, представља модел приближан ономе што желимо да постигнемо у будућности. Видели смо тад да тим игра брз фудбал и да јасно поштује замисли, филозофију и стил тренера“, истиче Ед Вудворд, по хијерархији први човек клуба на дневном нивоу, одмах испод породице Глејзер која даје новац за руковођење.

А потрошила је више од милијарду евра откако је сер Алекс Фергусон напустио Олд Трафорд. Резултати нису баш похвални. Отад су на клупи седели Дејвид Мојес, Луј ван Гал, Жозе Мурињо и сад Оле Гунар Солскјер. Не иде. Мада, на Театру снова су уверени да ће да крене баш актуелним тренером, иако је овај скупио само девет бодова у првих осам кола Премијер лиге.

„Солскјер је завео дисциплину каква нам је недостајала минулих сезона. Тренутно гради тим који поштује историју клуба и у коме фудбалери напорно тренирају и поштују своје колеге. Нико није већи од клуба“.

Нико, па ни Вудворд. Или бар тако каже. Пошто Острвом колају приче да је он био највећи заговорник идеја о доласку појединих играча коју су више били испативи маркетиншки него што су доприносили на терену. Пример је Пол Погба.

„Најважније је да ниједног тренутка нисмо дозволили да комерцијлана страна преузме приоритет у односу на фудбалску. Постоји мит да одлуке које се тичу стриктно фудбала не досносе фудбалски људи. То је увреда онима који бриљантно раде у Манчестеру. Последњих година смо проширили одељење задужено за довођење играча и верујемо да оно функционише на ефикасан и продуктиван начин. Одлуке донете у раду овог сектора су искључиво његов и посао тренера првог тима и његових сарадника, а тичу се препорука које играче да доведемо. На то не утичу више клупске инстанце“, додао је Ед Вудворд, генерални директор Манчестер јунајтеда.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар