Експресна реакција Кингса, 51.400.000 долара на столу!

Богдан каже: Хоћу да останем, али. . .  Најновија информација с америчког континента, српски ас поручује да му новац није главна ставка и одбацује тврдње да платом жели да диктира своју будућност.

Кошарка 17.10.2019 | 22:45
Експресна реакција Кингса, 51.400.000 долара на столу!
Вест да би Богдану Богдановићу сезона пред нама могла да буде последња у дресу Сакраменто Кингса озбиљно је узбуркала страсти у главном граду Калифорније.

Српски репрезентативац ушао је у завршну годину сарадње с Кингсима, а последњих дана све су гласније приче да је његова жеља да искористи могућност да заради више новца на другом месту, пошто би према одредбама НБА лиге садашњи тим могао да му понуди нови уговор вредан “свега“ 51.400.000 евра за четири године (12.850.000 по сезони), што је за стандарде најјаче кошаркаше лиге света суви просек.

Богдановић се поводом ових гласина убрзо огласио и открио да му је Сакраменто већ ставио на сто чек на поменуту суму новца и могућност да већ сада продужи уговор, али да он не жури с коначном одлуком.

“Желео бих да останем. Да, Сакраменто ми је већ понудио продужетак уговора, али видећемо. Можда потпишем сутра, можда за месец дана. Ко зна“, признао је Богдановић у разговору за портал Сакраменто Би – који је иначе, први пустио информацију о Богдановом одласку – и наставио:

“Сви знају да волим Сакраменто. Свако воли да буде овде. Овде је сјајна група момака. Срећан сам тренутно и био сам срећан свих ових година, али не желим да пожурујем ствари“.

Подсетимо, Кингси имају рок до 30. јуна да потпишу нови уговор с Богдановићем, у супротном би српски ас постао ограничени слободни агент. То значи да би Сакраменто у теорији могао да изједначи сваку, значајно вишу понуду која би за Богдана стигла од других НБА тимова, што би клуб довело у озбиљан проблем. Јер, франшиза вођена Владом Дивцем паралелно води преговоре око продужетка сарадње и са Бадијем Хилдом, који је пројектован за лидера клуба у наредним годинама. С њим је ситуација још затегнутија, пошто Кингси имају рок до 21. октобра да с њим овере нови уговор, иначе ће га задесити иста судбина као и Богдановића. С тим што, треба нагласити, Хилда чека максимални уговор вредан преко 100.000.000 евра.

Богдановић није желео да се упушта у приче да жели већу плату и да због тога још није парафирао нови уговор с Кингсима.

“Не знам ништа о томе. Само желим да видим како ће се ствари развијати око екипе, у ком смеру иде цео пројекат. Наравно да желим да будем део ове франшизе, али не размишљам о тим стварима. То је посао мог агента. Сви који ме познају, знају да ми новац никада није прва ствар у мислима. Важна је ставка, наравно, али има и много битнијих ствари“, јасан је Богдановић.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар