Још једна лоша вијест за Јунајтед пред Ливерпул и Партизан!

Повређен и голман! Оле Гунар Солскјер биће веома забринут. . .  Највећи хендикеп за Јунајтед: Де Хеа се повредио пред Ливерпул и Партизан! А Де Хеа је, будимо реални, најбољи играч манчестерског тима!

Фудбал 16.10.2019 | 11:48
Још једна лоша вијест за Јунајтед пред Ливерпул и Партизан!
У Манчестер јунајтеду су са помном пажњом пратили октобарски циклус утакмица репрезентација, јер их одмах после паузе чека пре свега велики дерби против Ливерпула. Након тога, за српске љубитеље фудбала стиже много важнија утакмица "црвених ђавола", јер ће следеће недеље гостовати Партизану у трећем колу групне фазе Лиге Европе.

У припреми за та два меча, Оле Гунар Солксјер извесно је остао без Пола Погбе због сломљеног прста, а могуће и без првог голмана, Давида Де Хее!

Шпански чувар мреже напустио је у уторак утакмицу Шведска - Шпанија због повреде и уступио у 60. минуту своје место голману Челсија, Кепи Аризабалаги.

Према првој процени, сјајни чувар мреже осетио је бол у препони и она би могла да угрози његов наступ у наредним утакмицама, што ће имати велики значај за гостовања енглеског великана у Београду.

Подсетимо, утакмица Партизан - Манчестер јунајтед заказана је за 24. октобар, а трибине ће бити пуне.

Све би вероватно жртвовао Оле Гунар Солскјер, све само не њега. Јер Давид Де Хеа је, будимо реални, годинама већ понајбољи играч Манчестер јунајтеда. И баш се он повредио у вечерашњем судару Шпаније са Шведском и потом храмљући напустио терен.

На први поглед се учинило да су у питању препоне. Шпански голман је приликом једног испуцавања лопте вероватно натегао неку тетиву. Одмах је пао на терен и недуго потом храмљући изашао из игре. Заменио га је Кепа Аризабалага, који је до овог меча био стандардан међу стативама код Роберта Морена, али је препустио место Де Хеи после кикса у Норвешкој.

А и да се разумемо, Де Хеа је фантастичан голман. И пуно ће недостајати Јунајтеду ако се испостави да ће моратина дуже боловање. Толико пута их је спашавао. Сад им треба више него икада.

Манчестерски великан је само два бода изнад зоне испадања у Премијер лиги, а у понедељак га чека велики дерби са Ливерпулом.

Потом и први од два меча са Партизаном у Лиги Европе, мада је питање кога би Солксјер у Хумској гурнуо на гок. Јер иако му је Де Хеа бранио против АЗ Алкмара у првом колу Лиге Европе мрежу му је против Астана чувао Серхи Ромеро. Јасно је то ипак није исти ниво.

Извор: мондо.рс/Моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар