Куп Србије: Партизан чека Спартак, Звезда Мачву!

Ово су парови 1/8-финала Купа. . .  Жребом су у Старој Пазови извучени парови осмине финала Купа Србије.

Фудбал 15.10.2019 | 14:20
Куп Србије: Партизан чека Спартак, Звезда Мачву!
"Вечити ривали", Партизан и Црвена звезда, водиће "суперлигашке мегдане" у борби за четвртфинале Купа Србије. "Парни ваљка" ће дочекати суботички Спартак у Хумској, док ће Црвена звезда с друге стране Топчидерског брда играти против Мачве.

Војводина ће у Новом Саду угостити београдски Синђелић, а врло занимљив дуел очекује се између Телеоптика и Чукаричког, односно лучанске Младости и ТСЦ-а.

СВИ ПАРОВИ ОСМИНЕ ФИНАЛА:

ОФК Београд - Радник
Младост Лучани - ТСЦ
Раднички Ниш - Бачка
Инђија - Пролетер
Партизан - Спартак
Црвена звезда - Мачва
Војводина - Синђелић
Телеоптик - Чукарички

Утакмице осмине финала Купа Србије играће се 23. октобра, с тим што ће Партизан и Црвена звезда због европских обавеза своје дуеле одиграти у другим терминима.

Бранилац трофеја ће 24. октобра дочекати у Београду Манчестер јунајтед, у 3. колу Лиге Европе, док ће шампион Србије два дана раније играти у Лондону меч 3. кола Лиге шампиона против Тотенхема.

Четвртфиналисти ће у масовнијем такмичењу поново наступити после зимске паузе. Утакмице ове рунде планиране су за 18. март 2020. док су дуели полуфинала заказани за 8. април и 6. мај наредне године.

Финална утакмица играће се 24. маја.

Партизан је најуспешнији тим у Купу Србије, чије је прво издање било у сезони 2006/2007. Иако је Звезда била први победник, "парни ваљак" је до данас освојио седам трофеја (четири заредом, пет узастопних финала), црвено-бели су три пута побеђивали, а по један трофеј имају Јагодина, Војводина и Чукарички.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар