Нова смјена људи у Управи Павловић банке

– Нови власници Павловић Интернатионал банке, “Галенс Инвест” и “Павгорд”, настављају са смјенама чланова Надзорног одбора (НО) те банке након што су купили већински дио акција, те ће крајем овог мјесеца из тог одбора смијенити представника компаније “Батагон Интернатионал”.

Република Српска 15.10.2019 | 10:25
Нова смјена људи у Управи Павловић банке
На сједници Скупштине Павловић банке, заказаној за 29. октобар, наћи ће се одлука о разрјешењу два члана Надзорног одбора банке, Драгана Риђошича и Предрага Драгичевића.



Умијесто Риђошича и Драгичевића у НО банке биће предложени Анка Булатовић и Владислав Војиновић.

О именовању Риђошића, који је функционер СНСД-а у Зворнику, ЦАПИТАЛ је писао раније у тексту „Батагон“ у надзор убацује СНСД.

Риђошић је руководилац филијале Фонда здравственог осигурања РС у том граду и одборник СНСД-а у Скупштини града Зворник. Њега су радници Фабрике глинице „Бирач“ 2013. године оптуживали да спроводи самовољу у ФЗО у Зворнику и спречава им овјеру здравствених књижица, на шта је он одговорио да радници проблем ријеше са послодавцем који им не уплаћује доприносе.

Риђошић је био и међу лицима за која су грађани РС изразили сумњу о начину стицања дипломе, а за која је Унија студената РС тражила од Владе РС провјеру диплома. Риђошић је од прошле године и у Надзорном одбору „Лутрије РС“.

„Батагон“ је раније преузео више од 20 одсто Павловић банке, што је требало да буде почетак стицања контролног пакета. Након смањења капитала, због покрића губитка из 2018. године, „Батагону“ је остало око 18,5 одсто акција.

Након што је тој компанији пропао план да купи потраживања Српске од ФГ „Бирач“, одустали су од инвестирања у Павловић банку.

Након тога, акције банке у јулу купиле су фирме „Павгорд“ Фоча и „Галенс“ Нови Сад, те постали власници скоро 60 одсто акција са правом гласа.

У септембру је у Павловић банку ушла и дервентска компанија “Фруцта траде”.

Портал ЦАПИТАЛ објавио је раније да “Павгорд” и “Галенс” планирају да понуде Влади РС откуп 43 милиона КМ потраживања институција и предузећа РС од ФГ „Бирач“, а како би испунили услове за то купили су акције у Павловић банци и хотел „Јахорина“.

„Павгорд“ и „Галенс“ и раније су смјенили дио чланова НО Павловић банке о чему је ЦАПИТАЛ писао. У плану је и промјена имена банке у Наша банка.

(Цапитал)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

цирбес

15.10.2019 08:30

Људи висе не вјерују у промјене и сада само гледају како да оду одавде. То види свако кад се окрене око себе. Висе нема масе народа за промјене. Људи су схватили да је политика приватни бизнис, да њих нема у том бизнису и да је зивот овдје само губљење времена ко год био на власти. Задња прилика за неке промјене у систему су мозда били протести 2014. Остаје вам само да типкате губеци вријеме и мислеци како це се несто десити само од себе. Овдје је сијело заврсено. И ко остане цека га вјецита несигурност од егзистенције до тога да ти неко окаци пуску на раме. У пензији цес бити социјални слуцај због малих доприноса током рада, а уз то својој дјеци остављас горе стање да презиве него у ком ти зивис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган Ридјосиц

15.10.2019 09:26

Немојте људиииии, ко Бога вас молимммм.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мозе Промене!

15.10.2019 10:56

Једани лопови одлазе, други и људи доказе , ја Ником више неверујем . ове банке по Босни :имате проблеме 10 до 15 Година да привуку народ ! Е Јаро мој да ја сам лоповима на чување моје новце" тога филма Неце видети дуго.

Name

ја

15.10.2019 16:59

Ја сам из те банке паре давно подигао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

15.10.2019 17:04

Избјегавао сам ту банку и кад је Павловиц био власник, а сад кад је у потпуности под контролом резима, преко резимских тајкуна, сад поготово цу да је избјегавам. Једина домаца банка у коју имам мање-висе повјерење је МФ банка, посто све остале домаце банке са домацим власником (у РС) су под контролом Додика, а и недају висе највецу камату на годисњу ороцену стедњу, тако да ја лицно немам никакву зељу да послујем са том банком. Они немају никакву компаративну предност у односу на друге банке, тако да мој новац неце видјети њихову банку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иди бре..

16.10.2019 07:29

Лоповска посла. Јдан у низу.

ОДГОВОРИТЕ