Ал-Келаифи хоће да од Лидса направи Ситијевог конкурента!

Газда Пари Сен Жермена наводно је спреман да инвестира.

Фудбал 15.10.2019 | 16:14
Ал-Келаифи хоће да од Лидса направи Ситијевог конкурента!
Млађи љубитељи фудбала се не сећају, али не тако давно Лидс јунајтед је, иако није баш клуб са превеликом трофејном витрином, био један од омиљених клубова на острву. Међутим, почетком 21. века трошило се и више но што се могло, па је клуб запао у кризу и нестао са велике сцене да би тек сада под вођством Марсела Бијелсе поново постао актуелан, иако тек треба да се врати у Премијер лигу. Судећи према последњим изјавама власника Андрее Радрицанија тај би корак могао да буде само у први у низу ка коначном циљу, а он је – титула шампиона Енглеске!

И ма колико сада звучало нереално, има основа за такво надање, јер би на Еланд Роуд ускоро могао да уђе и капитал Насера ал-Келаифија и државне компаније Катар Спортс Инвестмент. Шушка се већ неко време, јер наводно су шеици и те како незадовољни како им се враћа улагање у Пари Сен Жермен, па се чак спекулисало и да би могли да напусте Парк принчева.

Радрицани не говори много о томе, али тврди да има три понуде инвеститора вољних да уложе у Лидс и открива да је једна баш од Ал-Келаифија, иначе пријатеља са којим је раније сарађивао на продаји ТВ права. Кад се први пут појавила могућност да Ал-Келаифи уђе у клуб, Лидс је то одмах демантовао, али сада…

“Контактирало ме је више од 20 заинтересованих инвеститора и изабрао сам три. Једна је и опција са Катар Спортс Инвестментом и Насером. Пре свега, то су ми пријатељи, дуго већ негујемо добре односе. Друго, они имају могућност да овај клуб подигну на ниво да се такмичи са Манчестер Ситијем”, отворено ће Радрицани у интервјуу за Тајмс.

Имена инвеститора из преостале две изабране понуде не жели јавно да изговори, али…

“Један је из САД, велики је навијач Лидса још из дечачких дана и то ми се допада. Друга је од власника једног италијанског клуба. Могли бисмо да направимо сингерију, да ојачамо, да циљамо Премијер лигу. Можда бисмо позајмицама могли да оснажимо квалитет екипе”.

Летос се спекулисало да би Лидс могао да се повеже са Каљаријем, али сада Радрицани ћути. Зна да сам неће моћи да изгура потпуни повратак Лидса у елиту, а то му је тврди једини циљ, небитно колико ће акција имати.

“У Италији кажемо: ‘Л’аппетито виен мангиандо’. Апетит долази кад једеш Немам потребу да продајем акције, али важно је да саслушам друге, јер ја сам старатељ овог клуба. Да је ово мој бизнис, мало би се другачије понашао”.

Овако, није лако. Иако у Чемпионшипу има много пара и сви мисле да је то златна жица за оне који желе да инвестирају у енглески фудбал, не иде то баш тако лако.

“Врло је скупо. Уложио сам више од 90.000.000 фунти (више од 100.000.000 евра). Са тим новцем у већини европских првенстава, укључујући и Италију, можеш да будеш газда клуба који игра Лигу Европе. Клуб ствара губитке, у овој лиги је немогуће да не ствара.  Још плаћамо цену моје прве сезоне јер сам био неискусан и направио неке скупе грешке са играчима. Али нисмо престали да улажемо. Бијелса и његов стручни штаб годишње коштају 6.000.000 фунти , довели смо и добре играче и мислим да имамо тим који може да се пласира у Премијер лигу. Али финансијски није одрживо да задржимо оволики буџет за плате, које нас тренутно на годишњем нивоу коштају око 33.000.000 фунти, скоро 40.000.000 кад додамо ту Бијелсу и стручни штаб”, завршава Радрицани.

Сића, ако би Ал-Келаифи ушао у Лидс.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар