"Денвер тражи од Јокића да буде себичнији!"

Кошаркашки аналитичари Брајан Шо и Грег Ентони, уједно и некадашњи НБА играчи, причали су о Денвер Нагетсима и Николи Јокићу.

Кошарка 12.10.2019 | 14:39
"Денвер тражи од Јокића да буде себичнији!"
Шо и Ентони, који су аналитичари на НБА ТВ, имали су само лепе речи за Нагетс и српског центра.

Водитељка Кристен Ледлоу постављала је питања својим гостима, а део емисије посветили су прошлогодишњем полуфиналисту Западне конференције.

"Мислим да су конкуренти за титулу. Тим Конели је урадио сјајан посао тиме што је задржао екипу на окупу. Нису паничили после пораза од Портланда. Довели су једно или два сјајна појачања и дефинитивно мислим да су међу главним кандидатима да освоје титулу", рекао је Шо.

Денвер је овог лета довео Џеремија Грента путем трејда, а екипи су у потпуности прикључио Мајкл Портер јуниор, који би могао да има одличну "руки" годину.

"Вратио бих се пет година уназад код ГСW. Изгубили су у другој рунди од Спарса и знате, били су добри млади играчи, али нико није видео колико та екипа заиста може. Нисмо знали да ће Стеф Кари бити овај Стеф Кари, Клеј Томпсон, као и Дрејмонд Грин. Нисмо то знали", кренуо је причу Ентони и наставио:

"Ситуација с Денвером ми је веома слична с том. Лепота код тима Денвера је та што не знамо њихов врхунац, колико заиста могу. Ма колико је Јокић добар, као што јесте, пред њим су тек најбоље године, исто је и са Џамалом Маријем".

Јокић је прошле године завршио као четврти у МВП гласању, а аналитичари НБА ТВ немају сумњу да ће и ове бити међу главним кандидатима.

"Дефинитивно. Само ће надоградити игру у односу на оно што је урадио претходне сезоне. Успех ове екипе зависиће доста од тога шта Јокић уради. Нема шта на терену Никола не може. Денвер од њега тражи да у неким ситуацијама буде себичнији јер увек прво гледа да дода лопту. Он је сигурно у топ 5 кандидата за МВП", рекао је Шо.

Истог става је и Грег Ентони.

"Немам сумњу у то. Он је тежак кошаркаш за чување. Он све ради на високом нивоу. Може да шутира за три, најбољи је додавач у екипи, одличан је у скоку, добро завршава акције под кошем. Све ради. Не само да је кандидат за МВП, већ спада међу најбоље кошаркаше у лиги".

Њих двојица причали су и о Џамалу Марију, плејмејкеру Денвера, који има само 22 године и за којег су такође имали само похвалне речи.

Денвер је у ноћи између четвртка и петка победио Лос Анђелес Клиперсе, у предсезонском мечу. Први званичан Нагетси ће одиграти 24. октобра против Портланд Трејлблејзерса.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар