Калинић након вријеђања: Покушавам да се удаљим...

. . . разговарам, читам, тренирам. . .  "Разговарам са пријатељима, читам књиге, шетам, гледам серије и филмове, идем на вечере, тренирам. . . ", рекао је српски кошаркаш, који је синоћ у "Арени" жестоко извређан.

Кошарка 11.10.2019 | 18:27
Калинић након вријеђања: Покушавам да се удаљим...
Никола Калинић само је прошао поред новинара синоћ у "Арени", која је од почетка до краја утакмице била евидентно подељена на оне који су га жестоко вређали и оне који су се, спонтано, ставили на његову страну.

Дан касније турски портал "Тренд баскет" објавио је интервју са српским кошаркашем, који одлуком селектора Александра Ђорђевића није био позван на припреме за Светско првенство у Кини. 

Тамо, уместо трећег узастопног финала између репрезентације Србије и Сједињених Држава, гледали смо "класик" у борби за пласман од 5. до 8. места.

"Да, био сам изненађен, као и сви други. Те две репрезентације су биле највећи фаворити. Али њихови порази омогућили су нам да увидимо и колико су добри остали тимови. Такође, треба рећи и да је некада моментум важнији од квалитета, да ли имаш самопоздања, да ли се осећаш добро...", рекао је 27-годишњи Суботичанин и додао:

"Сваки минут је важан, сваки секунд".

Калинић је против црвено-белих, са којима је у сезони 2014/15 освојио "триплету" и играо Топ 16 Евролиге, играо 20 минута, постигао три поена и покупио два скока.

Ас Фенербахчеа приметио је много сличности у мундобаскетовском узлету "гаучоса" до великог финала и неких претходних летова "орлова" ка сребрним медаљама.

"Игра Аргентине против Србије подсетила ме је на нашу игру на Мундобаскету 2014. Само смо играли своју игру, шутирали са самопоуздфањем, без много брига и без много размишљања. Исто то важи и за Шпанију, још једном су показали колико су квалитетни. Али јесте то било велико изненађење, не знам узрок. Можда су и САД и Србија мислили да ће им пут до финала бити лак, можда су превише мислили о том финалу", рекао је Калинић, који је за "Тренд баскет" говорио 23. септембра, с тим да је интервју објављен данас.

Калинић, који је навикао пратиоце на Тwиттеру на честе и искрене коментаре и конкретне одговоре на питања (и увреде), у последње време није био активан на друштвеним мрежама.

Зашто?

"Покушавам да се удаљим што више. Настојим да више разговарам са пријатељима више, читам књиге, шетам, гледам серије и филмове, идем на вечере, тренирам. То је све много боље него друштвене мреже", рекао је бивши кошаркаш Црвене звезде, Радничког, Војводине, Новог Сада и Спартака.

"Као што сам и раније говорио, оне могу да буду моћне када се исправно користе, али и да узрокују много лоших ствари ако се користе неадекватно. То би стручни људи боље објаснили него ја, али траћимо време, долази до депресије, нервозе… Време је најважнија ствар коју имамо, а траћимо га".

О Луису Сколи…

"Он је невероватан. Мислим да би требало да буде узор за свакога од нас. Цео свет је видео како је одиграо турнир. Када сам почео да се бавим кошарком 2002, он је већ био једно од великих имена. Сада смо у 2019, а он је и даље ту. Заиста је велики узор", говорио је Калинић у суперлативима о 39-годишњем Аргентинцу, који је у међувремену потписао за Олимпију из Милана.

О личним циљевима у наредном периоду…

"Чини ми се да сваке сезоне желим исте ствари", рекао је са осмехом.

"Да, желим да освојим све што је могуће са екипом. Али, и да наставим да унапређујем игру степен по степен. Покушаћу да будем бољи у сваком аспекту, у разумевању саме игре, у вештинама са лоптом, проценту шута... Све су то циљеви које постављам пред себе сваке сезоне, мале ствари које чине живот сваког играча", рекао је Калинић на крају интервјуа за популарни турски сајт.

Аутор интервјуа вероватно би питао освајача олимпијског и светског сребра са репрезентацијом Србије за увреде које је трпео током утакмице Црвена звезда - Фенербахче да цео разговор није био обављен пре 18 дана.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар