Гаранција голова: Митровић је пола Србије!

Откако се завршио Мундијал у Русији голгетер српске репрезентације игра у невероватној форми!

Фудбал 11.10.2019 | 22:30
Гаранција голова: Митровић је пола Србије!
Никако још да се потврди у Премијер лиги и мада у Фуламу редовно тресе мреже они који га баш и не воле спочитаваће му то што наступа у другој лиги, па нек је и најјача друга у Европи. Али кад обуче дрес са државним грбом на грудима Александар Митровић се претвара у српску верзију Роберта Левандовског. Оно што је Бајернов ас за Пољаке, то је Митровић за Србе. Гаранција голова.

Статистика није увек савршен аргумент у фудбалу, али у Митровом случају говори сама за себе. Већ смо вам писали да је Партизанов ђак голом против Парагваја укупан конто у дресу репрезентације подигао до коте 29 чиме је сустигао и легендарног Душана Бајевића на деоби шестог места на листи најбољих стрелаца у историји националног тима. С обзиром да му је тек 25 лета само је питање тренутка када ће претећи и Стјепана Бобека и његових 38 голова и постати најефикаснији играч у историји нашег фудбала.

Посебно када погледамо у каквој се страшној серији налази Митровић.

Подсетимо, Митровић је првенац за Орлове постигао 2013. и спасио нас пораза од Хрватске на “Маракани“.  Био му је то једини гол у првих 15 утакмица у националном тиму. Потом је почео да убрзава, али је тек по завршетку Мундијала у Русији убацио у пету брзину.

О томе сведочи податак да је на последњих 12 утакмица Митровић постигао – 12 голова! Шест у Лиги нација, пет у досадашњем току квалификација за Еуро и овај један у пријатељском судару у Крушевцу.

А колико је то заиста изузетан учинак најбоље говори то што је Србија у истом периоду постигла 22 гола што ће рећи да је више од пола – прецизније 54,5 одсто – потписао баш Митровић. Два против Румуније у Хумској, два против Црне Горе у Подгорици, један Ђетићима на стадиону “Рајко Митић“, па још један Литванцима у Лиги нација. Затим још два истом ривалу у евро-квалификацијама, један у поразу од Португалије на домаћем терену и два на гостовању код Луксембурга. Сада и овај један Парагвају,тек да уочи четвртог међусобног дуела у последњих годину дана подсети Литванце колико је опасан. Мада знају то они врло добро.

Сви знају уосталом. Александар Митровић је уз Душана Тадића апсолутно најбоље што српски фудбал има. И без сумње прва нападачка опција Орлова. 

Србија наредну утакмицу игра у понедељак у Виљнусу, опет против Литваније.  

ЛИСТА НАЈБОЉИХ СТРЕЛАЦА У ДРЕСУ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ

Стјепан Бобек  39
Саво Милошевић  37
Благоје Марјановић         37
Милан Галић          37
Рајко Митић          32
Душан Бајевић    29
Александар Митровић        29
Тодор Веселиновић            28
Предраг Мијатовић            27
Боривоје Костић  26

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар