Новак: Нисам био оштар и заслужено је побиједио!

Ђоковић после предаје круне у Шангају признао да није одиграо на највишем нивоу када се противник разиграо.

Тенис 11.10.2019 | 17:49
Новак: Нисам био оштар и заслужено је побиједио!
Новак Ђоковић није успео да одбрани трофеј на мастерсу у Шангају, пошто је у четвртфиналу претрпео пораз од Стефаноса Циципаса и то после преокрета - 6:3, 5:7, 3:6.

Први рекет света признао је да у важним тренуцима није био довољно оштар.

"Почео сам меч добро, али након тога нисам био довољно оштар. Недостајало ми је боља кретња, убрзање у ударцима. Нисам успео да дођем до брејк лопте у два сета, а он је одлично сервирао, свака част, а ја нисам играо добро", рекао је Ђоковић.

Српски ас некако је после супериорне игре у првом сету, лагано кренуо "низбрдо". Открио је да разлог томе није био умор, већ то што се није адаптирао на све бољу игру ривала.

"Био је то један од оних дана када не успевате да одиграте оштро колико је потребно за такав тип меча", поновио је први тенисер света.



Ђоковић је признао да је победу однео бољи играч на терену.

"Играо је изузетно квалитетно, одлично после добрих сервиса. Имао је врло агресиван ударац после сервиса. Ја сам био тај који га није натерао да се довољно брани. Дозовољавао сам му да има довољно времена да диктира игру из далека и заиста је заслужио да победи", искрено је навео Ђоковић и додао и једну важну ствар.

"Стефанос дефинитивно има потенцијал да у будућности постане светски број један".

Српски тенисер није успео да пети пут у каријери подигне пехар на мастерсу у Шангају, а није успео ни да одбрани 1.000 бодова на АТП листи, па се довео у веома тежак положај пред крај сезоне, у трци да задржи прво место на свету. Он ће на новој листи следећег понедељка имати само 320 бодова више од најближег пратиоца Рафаела Надала.

Шпанац не брани ниједан бод до краја године, док Новак брани финала мастерса у Паризу и завршног турнира у Лондону, односно укупшно 1.600 бодова. Надал није учествовао на азијског турнеји, али сигурно хоће у престоницима Француске и Велике Британије.

Циципас је са друге стране имао много разлога за славље после велике победе над Ђоковићем. 

Изборио је полуфинале мастерса, против Ђоковића сада има позитиван скор у међусобним дуелима (2:1), што је права реткост, а и први пут у каријери обезбедио је пласман на завршни турнир сезоне.

Та вест била је право изненађење и примио ју је са великим одушевљењем.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар