Црнадак отворио конзулат БиХ у Ђенови

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак отворио је данас почасни конзулат БиХ у италијанском граду Ђенова.

Босна и Херцеговина 08.10.2019 | 21:01
Црнадак отворио конзулат БиХ у Ђенови
У говору приликом отварања почасног конзулата министар Црнадак је нагласио да ће Министарство иностраних послова у наредном периоду доминантно радити на јачању економских веза између БиХ и Италије, као најизраженијем начину сарадње двије земље:

„Односи са Италијом су изузетно добри и то је земља која је четврти спољнотрговински партнер БиХ. У овој години очекујемо да достигнемо двије милијарде евра трговинске размјене“, рекао је Црнадак.

Прва планирана активност почасног конзулата у Ђенови је Пословни форум који ће бити организован крајем новембра:

„Учесници форума ће бити представници пословне заједнице БиХ и регија са сјевера Италије, најразвијенијих у тој земљи. Како у БиХ већ има преко 70 италијанских фирми, вјерујем да ће и њихова искуства, која ће изнијети током Пословног форума, помоћи и новим инвеститорима да одлуче да послују код нас“, рекао је Црнадак, истакавши да ће већина активности почасног конулата бити усмјерена ка јачању економских веза и трговинске размјене.

Отварању почасног конзулата присуствовао је и почасни конзул БиХ у Ђенови, проф. Риналдо Маринони, те амбасадор БиХ у Италији Славко Матановић.
Министар Црнадак се током боравка у Ђенови састао и са предсједником регије Лигурија Ђовани Тотијем, као и представницима трговинских комора Лигурије и града Ђенове.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар