Сви у табору БиХ су сложни: Побједе су императив!

''Змајеви'' у наредна два квалификациона меча играју против Финске и Грчке. . .

Фудбал 09.10.2019 | 14:20
Сви у табору БиХ су сложни: Побједе су императив!
Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине већ други дан припрема се у Тренинг центру Фудбалског савеза БиХ припрема за мечеве квалификација за ЕУРО 2020 против Финске и Грчке.

Сви у бх. тиму сложни су да је императив освајање шест бодова у наредна два сусрета како би бх. репрезентација могла да размишља о пласману на Европско првенство.

Гордан Ципрић, помоћни тренер у бх. тиму, рекао је како су сви спремни за предстојеће сусрете.

"У току вечери су сви дошли, па смо сви спремни. Дуљевић је у тренажном процесу, видјећемо у наредним тренинзима, али је у добром стању. Един нам много недостаје, али морамо без њега, наћи ћемо рјешење с играчима који су ту. Техничко-тактичка припрема нам је битна, искористити ова четири дана да се припремимо за Финску. Морамо напасти и тражити побједу, немамо другог избора. Умјесто Едина ће неко други бити нападач, играћемо максимално офанзивно јер морамо побиједити и Финску и Грчку", рекао је Ципрић.

Гојко Цимирот, бх. репрезентативац, рекао је како су сви свјесни да морају дати свој максимум на терену.

"Играмо на домаћем терену, то је велика предност, даћемо све од себе, свој максимум, и мислим да можемо доћи до побједе која једини циљ. Видјећемо како ћемо без Едина, мислим да ћемо кроз тренинге радити на томе и видјети ко је најбоља опција за то. Надам се да су сви свјесни да морамо побиједити до краја, морамо дати све од себе да остваримо резултат. Мислим да је битно како ће цијели тим одиграти, све почиње од везног реда и сви треба да дамо све од себе", рекао је Цимирот.

Изет Хајровић, повратник у бх. репрезентацију, рекао је како се нада да ће бх. тим остварити што бољи резултат.

"Лијеп је осјећај, драго ми је да сам ту, једва чекам утакмицу. Имамо довољно времена да се припремимо и надам се да ћемо почети с побједом. Јасно нам је да ће бити тешка утакмица, други су на табели и знамо да ће бити много тешко, али трудићемо се да направимо добар резултат. Од мене се очекује доста и свјестан сам тога, али није битно ко ће играти, ми смо екипа и нема везе ко ће бити на терену и циљ нам је да побиједимо утакмицу, шест бодова нам је циљ. Имамо добар однос са селектором, нема ту ништа негативно. До сада су добро радили, пратио сам шта се дешава и драго ми је да сам опет ту и да помогнем екипи. Селектор одлучује ко ће играти, ако будем играо од почетка, даћу све од себе, ако будем џокер, такође ћу пружити максимум. Морамо побиједити у ове утакмице како бисмо се пласирали", рекао је Хајровић.

Изабраници Роберта Просинечког ће 12. октобра у Зеници, у седмом колу групе Ј квалификација за ЕУРО 2020, угостити Финску, а три дана касније бодове ће тражити у дуелу са Грчком у Атини.

Табела послије шест одиграних кола у групи Ј: Италија 18 бодова, Финска 12, Јерменија 9, БиХ 7, Грчка 5, Лихтенштајн 1.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар