Након саобраћајне несреће побјегла супруга дипломате

Супруга америчког дипломате против које се води кривична истрага због саобраћајне несреће у којој погинуо деветнаестогодишњи младић Хери Дан у Енглеској позвала се на дипломатски имунитет и побјегла је из Велике Британије иако је раније властима рекла да то неће учинити.

Свијет 07.10.2019 | 11:26
Након саобраћајне несреће побјегла супруга дипломате
"Скај њуз" наводи да се несрећа десила испред британске ваздухопловне базе у Кројтону крајем августа.

Полиција је саопштила да је Дан возио мотоцикл на исправној страни пута и да га је директно ударила четрдесетдвогодишња жена која је аутомобилом изашла из базе на погрешну страну пута.

Дан је претрпио вишеструке повреде и касније је преминуо у болници.

Полиција наводи да је жена сарађивала у раној фази истраге, али да се касније позвала на дипломатски имунитет и да је побјегла из Британије прије окончања истраге.

Званичници истичу да разматрају све могућности кроз дипломатске канале како би осигурали напредак истраге. Полиција је затражила укидање дипломатског имунитета ради наставка истраген али је захтјев одбијен.

Породица Дан затражила је од америчког предсједника Доналда Трампа да осумњичену врати у Британију ради наставка истраге.

Амбасада САД у Лондону потврдила је умијешаност супруге америчког дипломате у инцидент и изразила "најдубље" саучешће породици.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар