ИТА: Миха "тукао" болест, али није Сергејев Лацио!

Српски стручњак Синиша Михајловић вратио се на клупу Болоње послије 41 дана битке са леукемијом, а његов тим је ремизирао са Лациом (2:2) на 110. рођендан клуба.  Аталанта у Европи мала маца, у Италији страх и трепет; Михи бод против Лација, Роми ВАР отео тријумф у 90. минуту.  У Риму се играло чак 100 минута, али Вучица није успела да слави. . .

Фудбал 06.10.2019 | 18:05
ИТА: Миха "тукао" болест, али није Сергејев Лацио!
Капа доле за Синишу Михајловића, али капа доле и за Болоњу и Лацио, који су на стодесету годишњицу клуба подијелили бодове у фантастичној утакмици седмог кола Серије А.

БОЛОЊА - ЛАЦИО 2:2 (2:2)

Почело је веома емотивно због повратка педесетогодишњег тренера Болоње, којем је почетком јула дијагностикована леукемија из које је према наводима италијанских медија изишао као побједник. 

Пред меч са небеско-плавима у недјељу стотине навијача Болоње и Лација, чије је боје Михајловић бранио шест сезона као фудбалер, изашле су на улице у мајицама са његовим именом прослављајући Синишину побједу над опаком болести.

У болници је провео 41 ноћ на лијечењу па је пропустио већину утакмица Болоње, али је неспорно био присутан духом с обзиром да је био у контакту са стручним штабом и током примања хемотерапије.

Против Бреше је тај разговор "подигао" његову екипу да направи преокрет од 1:3 до 4:3, па су "болоњези" тимским аутобусом стигли да захвале свом шефу испред његове болничке собе скандирајући Синишино име.

Његово име је скандирано и данас на 110. рођендан клуба са "Ренато Дал Аре", а прштало је и на самом терену.

Репрезентативац Србије Сергеј Милинковић Савић одиграо је свих 90 минута за госте из Рима.
Болоња је два пута водила у првом полувремену погоцима Ладислава Крејчија и Родрига Паласија, али је оба пута Лацио преко Ћире Имобилеа успијевао да изједначи резултат до одласка на одмор.

Почетком наставка, судија Данијеле Орсато је поништио гол Матијаса Сванберга, који је из слободног ударца погодио мрежу Римљана, али је арбитар процијенио да је Бразилац Данило из недозвољене позиције ометао голмана Томаса Стракошу.

Гости из Рима су у 60. минуту остали са десеторицом у пољу због два жута картона Лукаса Леиве, а бројчану предност Болоња је имала само 10 минута јер је црвени картон зарадио Гери Медел, који је као посљедњи играч одбране у маниру рвача грчко-римским стилом фаулирао противника.

До краја су по једну сјајну шансу имали и промашили најприје Болоња преко Крејчија, а потом и Лацио након ударца Луиса Алберта, који је сјајно одбранио голман Лукаш Скорупски.

Скорупски је ипак много среће у самом финишу кад је досуђен пенал за Лацио који није искористио Хоакин Кореа, који је погодио пречку!

У преосталим недјељним сусретима Аталанта је побиједила Леће (3:1) захваљујући стријелцима Дувану Запати, Алехандру Гомезу и Робину Госенсу, док је Каљари одолио на "Олимпику" против Роме, те је меч завршен 1:1.

Гости са Сардиније су повели из пенала након што је руком у казненом простору играо Ђанлука Манћини, а са креча сигуран био Жоао Педро - 0:1.

Рома је успјела да изједначи шест минута касније након што је по десној страни пробио Џастин Клајверт, а испред капитена Босне и Херцеговине, који је био у мат позицији, неспретно реаговао Лука Ћепители и погодио властиту мрежу - 1:1.

Џеко је био асистент и код поготка у 90. минуту када је хрватски нападач Никола Калинић, који је ушао у игру у другом полувремену, погодио за 2:1, али је арбитар Маса накнадно поништио гол због прекршаја.

Суперзанимљив окршај на Далари у Болоњи - два црвена картона, промашен пенал, два вођства тима Синише Михајловића и на крају реми (2:2). Нерешено је дуго било и у Риму, где Рома никако није успевала да сломи отпор жилавог Каљарија. Онда је на терен ушао Никола Калинић и у последњим тренуцима донео потпуни преокрет, да би после свега уследио ВАР, преглед снимка и тотални антиклимакс на трибинама. Аталанта у Бергаму без већих проблема срушила је Леће и пробила се до друге позиције... 

Момцима из Бергама можда не иде у Европи - два стартна пораза у Лиги шампиона, од чега онај неочекивано врло убедљив у Загребу; нису момци из Бергама први чији резултати у Европи нису у складу с квалитетом тима када се ради о дебију у неком такмичењу - али на теренима у Италији плаво-бели су прави страх и трепет и тренутно најефикаснији екипа у Калчу. Прошле недеље чета Ђанпјера Гасперинија ишамарала је Сасуоло у Ређо Емилији (4:1), а ево данас три лагана комада испоручена Лећеу - 3:0. Дуван Запата и Папу Гомез трасирали пут убедљивој победи Аталанте.

Колумбијац је за 1:0 погодио после сјајног пресинга Робина Госенса, украдене лопте, па лепе асистенције. Док је на 2:0 повисио Гомез, тако што га је лепо проиграо управо Запата. Њих двојица још једном су показали како се сјајно разумеју. Запата је гол Гомезу неместио и у претходном колу...

Домаћи су с великом предношћу ушли у други део. Из те растерећености дошао је и трећи погодак, који је дефинитивно решио све дилеме око победника. Робин Госенс затресао је мрежу Лећеа. То је његов трећи гол ове сезоне у Серији А. Леће је до краја успело само да ублажи пораз преко Фабија Лућионија... 

Миха је поново седео на клупи Болоње. И добро је његов тим играо у првих 45 минута, два пута имао предност, головима Крејчија и Паласија, међутим Ћиро Имобиле два пута враћа Инзагијев тим у живот. Када је Лукас Леива добио други жути картон у 59. минуту изгледало је да ће домаћи моћи и до трећег поготка, али ништа од тога. Гари Медел зарадио је црвени картон 11 минута касније, да би у 88. минуту Хоакин Кореа имао шансу да донесе сва три бода Лацију. Тукао је снажно - у пречку!

На Олимпику је било пуно узбуђења у последњим тренуцима. Играло се чак 100 минута, јер је после поготка Николе Калинића за 2:1 и победу Роме огласио ВАР. Уследила је провера и одлука - нема гола! Хрватски нападач направио је прекршај.

Каљари је водио у Риму голом са пенала, а на 1:1 поравнао је аутоголом Лука Ћепители. Вучица није материјализовала то што је у већем делу меча била бољи ривал.

СЕРИЈА А - 7. КОЛО:

Фиорентина - Удинезе 1:0 (0:0)
/Миленковић 72/

Аталанта - Леће 3:1 (2:0)
/Запата 35, Гомез 39, Госенс 56 - Лућони 86/

Болоња - Лацио 2:2 (2:2)
/Крејчи 21, Паласио 30 - Имобиле 23, 39/

Рома - Каљари 1:1 (1:1)
/Ћепители 31 аутогол - Жоао Педро 25 пен/

Торино - Наполи (18.00)

Интер - Јувентус (20.45)

У суботу

СПАЛ - Парма 1:0 (1:0)
/Петања 31/

Хелас Верона - Сампдорија 2:0 (1:0)
/Кумбула 9, Муру аг/

Ђенова - Милан 1:2 (1:0)
/Шене 41 - Ернандез 51, Кеси 57 пен/

Одложено:

Бреша - Сасуоло

ТАБЕЛА: Интер (-1) 18, Јувентус (-1) 16, Аталанта 16, Наполи (-1) 12, Рома 12, Фиорентина 11, Каљари 11, Лацио  11, Торино (-1) 9, Хелас Верона 9, Парма 9, Милан 9, Болоња 9, Удинезе 7, Сасуоло 6, Бреша 6, Леће 6, СПАЛ 6, Ђенова 5, Сампдорија 3.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар