ИТА: Миленковићев "скок" за трећу побједу Фиорентине!

Тим из Фиренце је забиљежио трећу узастопну побједу и скочио на шесту позицију на табели Серије А. Стријелац Никола Миленковић.  Блеки Миленковић погодио за победу, експлодирао стадион! У преносу умало није "пукао" звук од силине радовања на Артемио Франкију - 1:0.

Фудбал 06.10.2019 | 16:25
ИТА: Миленковићев "скок" за трећу побједу Фиорентине!
Никола Миленковић као Немања Видић! Рекао је талентовани штопер Фиорентине и репрезентације да му је чувени штопер био идол, а баш у његовом стилу је данас погодио главом после корнера и донео Фиорентини сва три бода у мечу против Удинезеа. Тако слично је дао гол недавно против Португалије - 1:0 (0:0).

Фантастичан њух. Залет, праћење лопте и онда је Блеки искористио своју висину и способност доброг играња главом, надскочио је свог директног чувара и донео огромну радост на стадиону Артемио Франки. Толико су загаламили навијачи приликом гола у 72. минуту после корнера да је у телевизијском преносу умало "пукао" звук.

Очигледно навијачима много значи. А значиће много и Миленковићу...

Иначе, могла је ова утакмица да се заврши и другачије да је одличном Удинезеу био признат гол који је дао Илија Несторовски, међутим тај погодак је после гледања ВАР-а поништен због ранијег играња руком.

Удинезе је чак и после голе Миленковића већ у наредном нападу имао врло опасан напад и само је срећа спасила Виолу јер је лопта прошла поред стативе.

Фиорентина је одлична, ређа победе у последње време, али данас није блистала, далеко од тога. Ипак, Миленковићев гол после корнера је данас донео сва три бода.

Имао је и Франк Рибери добрих напада, као што је био онај у 69. минуту утакмице када је прошао по левој страни, убацио лопту у средину, али га саиграчи нису баш до краја испоштовали. Рибери је постао светионик Фиорентине, све се врти око 36-годишњег Француза који је по Монтели био убедљиво најбољи играч месеца септембра у Серији А, али ако Блеки Миленковић овако настави да игра у октобру... зна се ко ће бити најбољи играч Виоле у овом месецу.

Уз додатак да је Ерик Пулгар одиграо фантастичан меч, а био је и асистент Миленковићу код гола. Трећа победа заредом Виоле!

Уназад 12 мечева у Фиренци, Удинезе није успио да освоји ниједан бод против Фиорентине, а у недјељу у матине термину седмог кола Серије А, традиција је настављена у 13. утакмици.

ФИОРЕНТИНА - УДИНЕЗЕ 1:0 (0:0)

Иако су домаћи били бољи ривал на "Артемио Франкију", мучили су већим дијелом сусрета да пробију црно-бијели "бедем" из Удина, а како у томе нису успјели нападачи Федерико Кијеза или ветеран Франк Рибери, "одмјенио" их је репрезентативац Србије Никола Миленковић.

Послије центаршута из корнера Ерика Пулгара у 72. минуту, српски дефанзивац је небеским скоком и још бољим ударцем главом у сами угао, осигурао три бода Фиорентини за наставак одличне серије домаћина - 1:0.

У првом дијелу, Сјеверни Македонац Илија Несторовски погодио је мрежу "љубичастих", али је гол оправдано поништен након интервенције ВАР-а због играња руком нападача Удинезеа.

Репрезентативац Босне и Херцеговине Мато Јајало одиграо је свих 90 минута у дресу Удинезеа.
Пред почетак меча на стадиону "Артемио Франки" француски ветеран Рибери примио је награду за најкориснијег играча Серије А у септембру.

Некадашњи ас Бајерна у којем је провео 12 година, претходног мјесеца уписао је пет наступа и са два поготка помогао Фиорентини да крене према врху табеле. У том периоду "љубичасти" су остварили двије велике побједе над Миланом и Сампдоријом, те ремизирали са Аталантом и Јувентусом.

Вриједи напоменути да је прије поготка Миленковића, црвени картон због приговора судији Алесандру Фронтеру зарадио је тренер гостију са "Фриулија" Игор Тудор, чија је екипа укњижила четврти пораз ове сезоне.

СЕРИЈА А - 7. КОЛО:

Фиорентина - Удинезе 1:0 (0:0)
/Миленковић 72/

Аталанта - Леће (15.00)

Болоња - Лацио

Рома - Каљари

Торино - Наполи (18.00)

Интер - Јувентус (20.45)

У суботу

СПАЛ - Парма 1:0 (1:0)
/Петања 31/

Хелас Верона - Сампдорија 2:0 (1:0)
/Кумбула 9, Муру аг/

Ђенова - Милан 1:2 (1:0)
/Шене 41 - Ернандез 51, Кеси 57 пен/

Одложено:

Бреша - Сасуоло

ТАБЕЛА: Интер (-1) 18, Јувентус (-1) 16, Аталанта (-1) 13, Наполи (-1) 12, Рома (-1) 11, Фиорентина 11, Лацио (-1) 10, Каљари (-1) 10, Торино (-1) 9, Хелас Верона  9, Парма 9, Милан 9, Болоња (-1) 8, Удинезе 7, Сасуоло 6, Бреша 6, Леће (-1) 6, СПАЛ  6, Ђенова 5, Сампдорија 3.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар