ХОЛ: Да су до сутра играли, не би могли да им примиришу!

Очаравајући Ајакс, Зијех спаковао још две асистенције! Хунтелар и Нерес за победу над Ден Хагом.  Шамар Фајенорду! Ситард одиграо фантастичан меч пред својим навијачима - 4:2!

Фудбал 06.10.2019 | 16:05
ХОЛ: Да су до сутра играли, не би могли да им примиришу!
Први јесењи циклус утакмица Ајакс је окончао малтене без грешке. Седам утакмица, шест победа и реми у дербију са ПСВ, па још у Ајндховену, представљају сјајан учинак Копљаника у септембру и почетком оклтобра, због чега првак Холандије на репрезентативну паузу одлази спокојан.

У деветом колу Ередивизије моћној машиернији Ерика тен Хага није могао да одоли ни АДО Ден Хаг. Мада резултат сугерише да се фаворит мучио, до победе је стигао малтене пешке и доста лакше него што семафор показује – 2:0.

Стазу ка тријумфу отворио  је Клас Јан Хунтелар. Искусни шпиц који заједно са Душаном Тадићем делује као права испомоћ дечурлији у црвено-белом рутински је већ у десетом минуту реализовао зицер који му је спремио Хаким Зијех. Мароканац је направио вероватно најбољи потез на утакмици тако што је вукао лопту 25-30 метара и на крају је само дотурио Хунтелару, који је из таквих ситуације непогрешив.

Оно што се дешавало после тог поготка тешко је описати. У већем делу меча играла се викторија пред и у казненом простору Ден Хага, ређале су се шансе малтене у сваком нападу, најбоље су пропустили да реализују Зијех и Промес још у првом делу, нестварно је како макар још једна лопта није завршила иза леђа голмана Копманса, јер је доминација Ајакса била таква да се стекао утисак да до сутра домаћин не би могао да га угрози.

Чак ни из прекида, па је после једног катакстрофалног корнера, као потенцијалне прилике за Ден Хаг, севнула контра, још једна асистенција Зијеха – девета Маропканца у такмичарској години – чини се да је резервиста Давид Нерес био у офсајду, ВАР се није огласио, па су Копљаници потврдили освајање три бода и заокружили сјајну недељу у којој су славили и на гостовању Валенсији у Лиги шампиона.

Душан Тадић је одиграо 90 минута за Ајакс.

Шамар Фајенорду! Ситард одиграо фантастичан меч пред својим навијачима - 4:2!

Шамар Фајенорду! Како другачије описати пораз тима из Ротердама на гостовању фењерашу Ситарду који је припао домаћину с 4:2 (3:1), а могло је да буде и убедљивије. Било је 4:1, а Фајенорду је други гол послужио само да колико толику ублажи бруку.

Меч је имао необичан ток, какав је мало ко могао да очекује...

Већ у 2. минуту је Ситард повео преко Сиса и ту је био наговештај да ћемо гледати изненађење. Хапс јесте донео изједначење Фајенорду, али то као да је додатно разљутило домаћина.

Поново је прорадила комбинација Паслак - Сис и Ситард је повео с 2:1, а потом до полувремена домаћин је дао још један гол и фаворизовани Фајенорд је био на конопцима.

Потом је Самбу на старту другог полувремену постигао још један погодак за 4:1 и слободно можемо да кажемо да је тиму из Ротердама претила права катастрофа.

Њу је мало ублажио Бергхуис поготоком у 66. минуту утакмице чиме су гости дошли на два гола заостатка, али то се на крају испоставило као све што је Фајенорд успео да учини на овом дуелу.

ХОЛАНДИЈА 1 - 9. КОЛО

Петак

Гронинген - РКЦ 3:0 (2:0)
/Те Вирик 21, Беншоп 38, Гудмундсон 78/

Субота

Хераклес - Емен 2:0 (1:0)
/Десерс 21, Вендорп 59аг/

Спарта Ротердам - Твенте 2:1 (0:0)
/Дервишоглу 48, Сметс 88 - Вердонк 51, 

Витесе - Утрехт 2:1 (1:1)
/Кларк 9, Матавж 58 - Махер 38/

Херенвен - Цволе 1:0 (1:0)
/Ван Берген 45/

Недеља

Ден Хаг -  Ајакс 0:2 (0:1)
/Хунтелар 10, Нерес 86/

Фортуна Ситард - Фајенорд 4:2 (3:1)
/Сис 2, 34, Харис 43, Самбу 46 - Хапс 27, Бергхуис 66/



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар