Звезда у Крушевцу: Нема Борјана, Кањаса, Гобељића...

Вулић награђен местом стартера, Боаћи у шпицу. . .  Напредак се нада изненађењу!

Фудбал 06.10.2019 | 13:42
Звезда у Крушевцу: Нема Борјана, Кањаса, Гобељића...
Иза Црверне звезде је хет-трик победа по 3:1, гарниран утиском да може да се бири за пласман у нокаут фазу Лиге шампиона после славља над Олимпијакосом, а испред су још два меча, пред одлазак на репрезентативну паузу. У оба је актуелни првак Србије огроман фаворит, иако је у прошлости знао да се саплете у Крушевцу.

Давно је био 1. октобар 2017. кад је Напредак последњи пут узео меру екипи Владана Миллојевића (1:0), после тога су црвено-бели играли и нерешено на свом стадиону, али су у наредне четири утакмице сваки пут тукли Чарапане и то без примљеног гола, па новија традиција и неоспорна разлика у квалитету дају навијачима београдског клуба за право да верују како ће се радовати на стадиону под Багдалом и у добром расположењу испратити миљенике на још један дуел, онај са Трепчом, у првој рунди Купа Србије.

Пре тога, најпре – Напредак.

„Чека нас једно од тежих гостовања, у домену најтежих. Имам само речи хвале за Напредак. Прави локал-патриотски клуб, сви Крушевљани га веома воле. Атмосфера је увек узаврела. Напредак је у овом прелазном року доста изменио тим, отишли су многи носиоци. Амбициозни председник је покушао и доста тога доброг урадио, донео је свежу крв. Спремићемо се најбоље могуће“, предочио је Владан Милојевић.

Према одређеним информацијама, шеф стручног штаба Црвене звезде направиће неколико промена у саставу који је пре пет дана учинио Делије срећним обарањем на плећа Олимпијакоса. Предахнуће голман Милан Борјан, па се међу стативама очекује Зоран Поповић, могућ је и изостанак Марка Гобељића, како би шансу добио Милан Гајић на месту десног бека што је био случај на претходна два лигашка сусрета, извесно је да ће Милош Вулић бити награђен улогом стартера због добре игре и поготка против Грка – између осталог и због лакше повреде Кањаса – све боље и редовније у последње време игра и Бен (дао је голове Вождовцу и Мачви), док се очекује да напад, за разлику од меча Лиге шампиона, предводи Ричмонд Боаћи, а да Томане остане на клупи.

Напредак је у серији од три пораза, елиминисан је из Купа Србије, није ни сенка екипе од прошле сезоне, мада је у уводу првенсва закинула два бода Партизану, па тиња нада да би могао до подвига против још једног фаворита.

„Напредак је увек незгодан ривал вечитим ривалима, надам се да ће тако бити и овом приликом. Наравно, Звезди се не прети, није нам то ни на крај памети, напротив, част је и изазов играти против учесника Лиге шампиона, екипе која је у прошлој сезони нокаутирала Ливерпул, пре неколико дана славила против Олимпијакоса“, објаснио је Марко Милошевић, голман Чарапана, чији тренер Предраг Роган не може да рачуна на повређене Вешковца и Павићевића.

Пројектовани састави

НАПРЕДАК – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ,16.00 (ТВ Аренаспорт 1)

Крушевац
Стадион под Багдалом
Судија: Бојан Николић

НАПРЕДАК: Милошевић – Аксентијевић, Пајовић, Миловановић, Спремо – Ескић, Бјелош – Гаврић, Ивановић, Зец – Којић. Тренер: Предраг Роган.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Поповић – Гајић, Милуновић, Дегенек, Родић – Јованчић, Вулић – Бен, Марин, Вукановић – Боаћи. Тренер: Владан Милојевић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар