ЛШ: А шта кажу Грци? Не, не, није Мартинс крив!

Олимпијакосу Лига шампиона није ни важна! Одбрана португалског тренера, повици на француског судију, замерке дефанзивној линији, али и признање Звезди од колега из грчких медија. . .

Фудбал 02.10.2019 | 16:14
ЛШ: А шта кажу Грци? Не, не, није Мартинс крив!
А тренеру Олимпијакоса – подршка! Грчки медији углавном стају у заштиту Педра Мартинса после гостовања у Београду и истичу да Португалац није крив за пораз у другом колу Лиге шампиона, јер је између редова и најавио да га резултати у елитном европском купу не знамају.

Осврћући се на утакмицу, портал СДНА у тексту насловљеним „Не, Мартинс није крив“ истиче да је 49-годишњи стручњак оправдано извео тим без тројице можда најважнијих играча (Валбуена, Поденс, Гиљерме), јер жели максимум у Суперлиги, пошто црвено-беле у недељу чека гостовање Арису. Колеге са поменутог сајта бране Мартинса подсећањем да је после сваке утакмице у досдадашњем току сезоне потенцирао повратка титуле на Караискакис као основни циљ. По принципу, бодови у Грлчкој морају да се освајају, а у Европи шта се уради.

„Да ли може јасније од тога да се каже? Ако неко то не разуме онда није Мартинсова грешка“, истиче СДНА и образлаже избор Португалца. „Сетите се да је истих 11 који су изборили реми са Тотенхемом почело дерби са Панатинаикосом четири дана касније. Било је само 1:1. На терену се јесте нашло најбољих 11 Олимпијакоса, али не и 11 најсвежијих. То је разлог што је овога пута Педро Мартин био самодеструктиван, у покушају да сачува главне играче за наредни првенствен и дуел“.

Исти медији преноси сјајну атмосферу у режији навијачких група.

„Ово није самоубиство, већ братилмљење“, наслов је извештаја са утакмице у ком се потенцирају заједничке песме Срба и Грка, добрих 60 минута Олија, али и грешке Семеда и Мерије које су кључно утицале на пораз којим су смањене шансе за пласман у наредну фазу такмичења.

Нова спортс истиче „Овакве ствари се дешавају у породици“ подсећајјћи на фамилијарне односе Делија и Гејт 7, а напомиње да је одлучућију детаљ меча било искључење Бензије при резултату 1:0, после чега су Београђани дали три гола, уз напомену да се Мартинсу благо замера што није није имао План Б после црверног картона алжирског везисте. Статистички параметри, примећује Нова спортс, показују да је Олимпијакос надигран у свим сегементина. Одаје се признање Црвеној звезди што је имала више шутева, већи број удараца у оквир гола, више корнера, претрчаних километара, а и збир пасова и њихова прецизност су на страни нашег првака.

И навијачки сајт Гаврос у први план ставља искљчење Бензије као одлучујуће, замерајући успут француском судији Бенои Бастијену што је показао Алжирцу други жути картон, а што сличне стартове Звездиних фудбалера није санкционисао опоменом. Преносе се и изваје стрелца гола Самеда и капитена Торосидиса да Оли није заслужио пораз и да се обојица надају како ће Звезди узвратити у Атини.

Портал Спорт 24 под насловом „Крах са десеторицом“ уверава да се однос снага на терену променио  исјкључењем Бензије, као и да је Звезда нанела Олимпијакосу први пораз ове сезоне у свим такмичењима, те да је он заслужен, јер су „Пирејци играли опрезно, без ризика“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар