Бајерн у Енглеској обновио преговоре са Ситијем!

Кутињо или Хаверц?

Фудбал 02.10.2019 | 21:59
Бајерн у Енглеској обновио преговоре са Ситијем!
Бајерн последње гостовање у Енглеској није искористио само да би до врха напунио мрежу Тотенхема, већ је имао директан контакт са представницима Манчестер Ситија и том приликом их обавестио да има намеру да обнови преговоре око куповине Лероја Санеа!

Како јавља увек добро обавештени Билд немачки репрезентативац требало би да буде кључ Бајернове трансфер стратегије наредног лета.

Подсећања ради, Баварци су се у августу, после дугих преговора, договорили о личним условима са Леројем Санеом. Брзоноги крилни нападач требало је да стави параф на петогодишњи уговор вредан 18.000.000 евра по сезони, чиме би постао најплаћенији играч у историји Бундеслиге, са 2.000.000 евра већом платом од Роберта Левандовског (пре него што је продужио уговор недавно), али онда га је Пеп Гвардиола само неколико дана пре него што ће кренути пут Минхена ставио у тим за утакмицу против Ливерпула у Комјунити шилду. Шта се даље догодило добро је познато. Страдала је ахилова тетива после десетак минута на терену и Бајерн је отказао договор. 

Нове информације кажу да су Немци одустали само за одређено време. Био им је потребан играч способан да одмах ускочи и помогне екипи после одласка Франка Риберија и Арјена Робена. Стигли су Филипе Кутињо и Иван Перишић, али дугорочни план заправо подразумева довођење Санеа.

Бајерну иде на руку што после тако тешке повреде и паузе од неколико месеци цена никако не може да остане она на којој су Енглези инсистирали (око 150.000.000 евра). Такође, на смањење исте утицаће и годину дана уговора мање (актуелни са Ситијем Санеу истиче у лето 2021), а до потписивања новог неће доћи, јер играч и даље одбија преговоре и жели у Бајерн.

Билд наводи да ће посао око овог трансфера као и приликом првог покушаја водити чувени италијански агент старе гарде - Ђовани Бранкини, човек који је некада водио рачуна о каријерама и трансферима Мануела Руи Косте, Хидетошија Накате, Ромарија, Роналда (Бразилца), Жан Пјер Папена, Кларенса Седорфа, Кареке... Учествовао је и у довођењу Кристијана Роналда из Спортинга у Манчестер Јунајтед.

Занимљиво, немачки таблоид открио је и како је Сити, док је преговарао са Бајерном око Санеа, понудио Немцима свог нападача Габријела Жезуса. Грађани су тражили 100.000.000 Баварцима за откуп уговора, али ови нису пристали...

Поред Лероја Санеа Бајерн ће наредног лета покушати да дође до Каија Хаверца, једног од највећих талената Бундеслиге тренутно. И то није никаква тајна. Уколико Леверкузен буде зацепио ценоу, претпоставка Билда је да ће се најтрофејнији немачки клуб окренути Филипеу Кутињу, односно његовом откупу од Барселоне. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар