ЛШ: Сити једва са Динамом, Бајерн демолирао Тотенхем!

Ко је то рекао да ће Динамо да добије петарду у Манчестеру?! Сви фаворити без грешке у утакмицама од 21 час. . .   Лондон такву бруку не памти: Бајерн стрпао Тотенхему седам комада! Четири гола Сержа Гнабрија - 7:2! Потпуно луда утакмица у другом мечу другог кола групе Б, после Бајернове разгоропађене вечери Црвена звезда је на другом месту на табели.

Фудбал 01.10.2019 | 23:22
ЛШ: Сити једва са Динамом, Бајерн демолирао Тотенхем!
Прогнозирали су им потоп и катастрофу, говорили да ће примити пет, шест или седам голова на Етихаду, али је Динамо једва положио оружје против једног од најскупљих тимова у Лиги шампиона - 2:0 (0:0). Наравно, имао је хрватски шампион доста среће, посебно у првом полувремену када је Илкај Гундоган погодио пречку, а Давид Силва (два пута), Бернардо Силва и Серхио Агуеро промашили из зихгледних позиција, али успео је да одоли и избегне кататрофу.

Одлучио је на крају индивидуални квалитет Гвардиолиног тима и страшна комбинација Мареза и Стерлинга који су се ушетали у гол вечерас одличног Ливаковића који је показао на меоменте зашто га траже богати европски клубови. Занимљиво да је Стерлингу било потребно само десет минута после уласка с клупе како би решио овај дуел у 66. минуту и донео другу победу Грађанима у Лиги шампиона.

У надокнади тачку на рутински тријумф фомаћина ставио је млади Фил Фоден.

Наравно пораз тешко да може да буде пријатан, али фанови Модрих ће сигурно вечерас задовољни кући са Острва пошто је њихов тим и даље у доброј позицији да се на крају групне фазе домогне осмине финала. Како сада ствари стоје Загребчани ће се за друго место борити са Шахтјором, а поред немоћне Аталанте. 

У осталим мечевима вечерњег програма сви фаворити су били сигурни. У групи А где се Реал нешто раније оклизнуо против Брижа Пари Сен Жермен је наставио своје рутинско одрађивање посла у групној фази. Свеци су без муке победили као гости Галатасарај (1:0) голом Маура Икардија у 52. минута после акције у којој су се прошетали до мреже турског шампиона. Могли су пулени Томаса Тухела и убедљивије да славе, а посебно се у првом полувремену испромашивао Анхел Ди Марија којем је Муслера одбранио баш све ударце.

У групи Д у којој су Атлетико и Јувентус фаворити, резултати су такви да поткрепљују мишљење. На крају вечери мало је задовољнија Стара дама која ће треће коло дочекати као лидер групе и то за један гол после тријумфа од 3:0 над Бајером из Левркузена.

Победу шампиона Италије после поготка Игуаина у првом полувремену украсили су Бернардески у 62. и Кристијано Роналдо у 89. минуту. Атлетико је у Москви победио Железничаре са 2:0 головима Жоао Феликса у 48. и Партија у 58. минуту.

Лондон такву бруку не памти: Бајерн стрпао Тотенхему седам комада! Четири гола Сержа Гнабрија - 7:2!

Таква брука се не памти у Лондону! Барем не тамо где игра Тотенхем! Десе се некад утакмице када би било боље да ниси повео, јер си само пробудио лава у ривалу, који те после сурово казни. Тако је прошао Тотенхем, који је повео против Бајерна, а онда доживео гажење пред својим навијачима. Серж Гнабри је одиграо утакмицу живота, сам је демолирао вицешампиона Европе са четири гола у другом полувремену, а на крају невероватних 7:2!

То како је баварска машина прегазила Певце, како им је очерупала перје, то одавно није виђено. Финалиста Лиге шампиона из прошле сезоне буквално у појединим деловима утакмице није знао шта ће и где ће с лоптом. И обично су их фудбалери енглеског тима предавали директно у ноге ривалима. После чега су стизале бруталне казне, егзекуција у маниру казнене експедиције.

Одлично је Тотенхем отворио утакмицу. Сон је имао две колосалне прилике на 0:0, а трећа му се посрећила. Корејац је у 12. минуту донео вођство Певцима. И ту се угасила звезда среће за енглески клуб.

Само три минута касније Џошуа Кимих је прелепим голом матирао Љориса и вратио утакмицу на почетак. Али, овог пута пробуђени Бајерн није дозволио да му ривал диктира темпо утакмице и да контролише лопту. Немачки првак је преузео конце игре и почео све више и све чешће да прети.

Финиш првог дела донео је преокрет. Не може голеада Бајерна да прође без Роберта Левандовског... А, велики клубови какав је овај из Баварске, када му крене не уме да стане.

Серж Гнабри је преузео диригентску палицу у другом полувремену. И постигао је два сјајна гола у размаку од три минута. Од 2:1 за тили час је отишло на 4:1. Код првог поготка Гнабри је претрчао пола терена и рутински затресао мрежу вицешампиона Европе.

Није то било све од Гнабрија. Шест минута пре краја поново је с центра кренуо у трк и сурово забио још једно "копље" у срце Певаца. Навијача Тотенхема нису могли да одгледају бламажу до краја, почели су после петог гола да излазе са терена. И пропустили су још два комада...

Друга утакмица у Лиги шампиона за Певце ове сезоне, други пут да су повели и други пут да нису победили. Штавише, само један бод после два кола...

А, Бајерн је већ на пола пута до пролећне фазе. Најтеже гостовање је пребринуо.

Нестварна ноћ у Лондону! Тотенхем је повео, држао се до полувремена, а онда био понижен као никада у својој историји. Бајерн им је у другом полувремену очитао буквицу какву ће дуго памтити!

ТОТЕНХЕМ - БАЈЕРН МИНХЕН 2:7 (1:2)
/Сон 12, Кејн 61 пен. - Кимих 15, Левандовски 45+1, 86, Гнабри 53, 55, 83, 87/

Одлично прво полувреме видели смо на новом стадиону Тотенхема. Било је ритма, оба тима су била отворена у својим намерама и у таквој поставци ствари узбуђења нису могла да изостану.

Почело је "ватрометом", пошто су тимови у првих четврт сата "разменили поклоне". Тотенхем је у 12. минуту дошао до вођства преко Хјунг Сон Мина, и то после грешке гостију.

Један њихов дефанзивац је направио грешку при изношењу лопте, она долази до Мусе Сисока на око 25 метара, а овај лоптом у простор проналази Сона на десној страни, Репрезентативац Јужне Кореје то користи у свом стилу да матира Мануела Нојера.

Било је то можда и најбоље полувреме Тотенхема у овој сезони, или бар једно од, али су упркос томе на одмор отишли са заостатком.

Џошуа Кимих се уписао у стрелце само три минута после Сона, одличним ударцем са дистанце, а Роберт Левандовски доноси предност Баварцима у надокнади првог полувремена.

Прво је мајсторски у једној ситуацији "штиклом" пребацио свог чувара, да би у наставку акције прецизно шутирао из окрета са око 18 метара. Уго Лорис је поново био немоћан:

Ни у другом полувремену није недостајало сјајних потеза и голова, а за то се, пре свих, побринуо Серж Гнабри постигавши ЧЕТИРИ гола у размаку од око пола сата.

Некадашњи играч Арсенала је прво у 53. минуту практично сам повукао напад Бајерна, прошао поред неколико противничких играча и потом прецизно погодио доњи угао Тотенхемовог гола.

Само два минута касније је већ било 1:4, пошто је поново Гнабри био стрелац, овога пута на асистенцију Корентина Толисоа. За тренутак се Тотенхем бар мало повратио, када је Хари Кејн постигао гол из пенала, али онда је уследио потпуни потоп.

Гнабри у 83. минуту постиже гол за "петарду" Бајерна, Левандовски у 86. уписује свој други погодак, а онда Гнабри минут касније и употпуњује "покер" голова у Лондону.

Тотенхем је овом утакмицом стигао до чак девет примљених голова на два меча, али статистика им неће бити нимало важна. Вицешампион Европе је доживео понижење од којих црвене образи.

Њима ће утакмице против Црвене звезде бити последња прилика да "ухвате воз" у трци за осмину финала!

ЛИГА ШАМПИОНА, 2. КОЛО

уторак:

Група А:

Реал Мадрид - Клуб Бриж 2:2 (0:2)
/Рамос 55, Каземиро 85 - Денис 9, 39/

Галатасарај - ПСЖ 0:1 (0:0)
/Икарди 52/

ТАБЕЛА: ПСЖ 6, Клуб Бриж 2, Галатасарај 1, Реал Мадрид 1

Група Б:

Црвена звезда - Олимпијакос 3:1 (0:1)
/Вулић 62, Милуновић 87, Боаћи 90 - Семедо 37/

Тотенхем - Бајерн Минхен 2:7 (1:2)
/Сон 12, Кејн 61 пен. - Кимих 15, Левандовски 45+1, 86, Гнабри 53, 55, 83, 87/

ТАБЕЛА: Бајерн 6, Црвена звезда 3, Олимпијакос 1, Тотенхем 1

Група Ц:

Аталанта - Шахтјор 1:2 (1:1)
/Запата 28 - Мораеш 41, Соломон 90+5/

Манчестер сити - Динамо Загреб 2:0 (0:0)
/Стерлинг 66, Фоден 90+5/

ТАБЕЛА: Манчестер сити 6, Динамо 3, Шахтјор 3, Аталанта 0

Група Д:

Јувентус - Бајер Леверкузен 3:0 (1:0)
/Игуаин 17, Бернардески 61, Роналдо 88/

Локомотива Москва - Атлетико Мадрид 0:2 (0:0)
/Феликс 48, Партеј 58/

ТАБЕЛА: Јувентус 4, Атлетико 4, Локомотива 3, Леверкузен 0

среда:

Група Е:

Генк - Наполи 18.55
Ливерпул - РБ Салцбург 21.00

ТАБЕЛА: Салцбург 3, Наполи 3, Ливерпул 0, Генк 0

Група Ф:

Славија Праг - Борусија Дортмунд 18.55
Барселона - Интер 21.00

ТАБЕЛА: Интер 1, Славија 1, Дортмунд 1, Барселона 1

Група Г:

РБ Лајпциг - Лион 21.00
Зенит - Бенфика 21.00

ТАБЕЛА: Лајпциг 3, Зенит 1, Лион 1, Бенфика 0

Група Х:

Лил - Челси 21.00
Валенсија - Ајакс 21.00

ТАБЕЛА: Ајакс 3, Валенсија 3, Челси 0, Лил 0

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар