Ето нема дилему: Меси је најбољи у историји фудбала!

Самуел Ето, легендарни камерунски нападач, говорио је и о разлозима зашто је баш у септембру ове године одлучио да заврши каријеру.

Фудбал 03.10.2019 | 14:58
Ето нема дилему: Меси је најбољи у историји фудбала!
Самуел Ето, легендарни камерунски нападач, завршио је богату фудбалску каријеру 7. септембра ове године, а у разговору са италијанску Газетту дело Спорт говорио је о својим почецима у фудбалу, играма у Барселони и најзанимљивијим моментима у каријери.

"Играо сам у многим клубовима, али стварно ми је било најљепше у Мајорци. Освојио сам с Барсом и Интером пуно трофеја, али сам у Мајорци имао најбољи период каријере", казао је 38-годишњи Ето.

Говорио је и о разлозима зашто је баш у септембру ове године одлучио да заврши каријеру.

"Размишљао сам о томе годинама, али нисам имао на уму баш неки тачан датум. Међутим, прије неколико мјесеци разговарао сам с пријатељем из Катара и он ме је питао зашто и даље играм. Одговорио сам, зато што волим фудбал, а он ми је узвратио: 'Можеш још толико тога дати фудбалу, али на неки други начин.' У том тренутку помислио сам, зашто да не? Разговарао сам и са супругом те најближим пријатељима. Тако сам донио одлуку да је доста", испричао је Камерунац.

На питање о томе ко је за њега најбољи фудбалер свих времена, без много размишљања је казао да је то Аргентинац Лионел Меси.

"Лионел Меси је за мене најбољи у историји. Недавно је побиједио у избору за награду ФИФА за најбољег фудбалера, а у периоду док смо заједно играли у Барселони одгајао сам га као сина", казао је Ето.

Додао је како поштује и Дијега Марадону, напомињући да су ипак модерни фудбал обиљежили Роналдо Феномено, Меси и Кристијано Роналдо.

"Такође, волио бих видјети у будућности Садија Манеа или Мохамеда Салаха да добију награде јер играју одлично посљедњих сезона. Али, Меси је највећи", закључио је славни нападач.

У богатој каријери је играо за Реал Мадрид, Леганес, Еспањол, Мајорку, Барселону, Интер Милан, Анжи Махачкалу, Челси, Евертон, Сампдорију, Анталијаспор, Коњаспор и Катар СЦ.

У клупским наступима је играо у 587 мечева и постигао 293 гола, док је највише трага оставио у Барселони у којој је у 144 наступа постигао 108 погодака.

У дресу репрезентације Камеруна је у 118 утакмица постигао 56 голова.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар