Шаровић: Додик само прича и пуни новинске стране

Предсједник СДС истиче да је Додикова изјава само прича да се пуне новински ступци неколико дана.

Република Српска 01.10.2019 | 14:55
Шаровић: Додик само прича и пуни новинске стране
Мирко Шаровић, предсједник СДС, изјавио је Инсајдеру да стране судије треба да оду из Уставног суда БиХ и да је то консензус свих политичких фактора из Републике Српске већ дуже вријеме.

- Нереално је то постићи са условљављавањем око формирања Савјета министара колико год то некоме лијепо звучало - истиче Шаровић коментаришући Додикову јучерашњу најаву да ће формирање власти на нивоу БиХ највјероватније условити одласком страних судија.

Предсједник СДС истиче да је Додикова изјава само прича да се пуне новински ступци неколико дана.

Одговарајући на питање да ли постоји могућност да се у скорије вријеме одблокира рад Парламента БиХ Шаровић каже:

- Неуспјех око одблокирања Парламентарне скупштине БиХ је очекиван јер СНСД и ХДЗ БиХ то не желе. Они имају своје разлоге. Зато је потребно тражити нову парламентарну већину и она се може постићи како би Парламент радио и доносио одлуке кључне за живот грађана.

- Ми као СДС смо спремни да дамо своје учешће у таквој већини - поручио је Шаровић.

(Инсајдер)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Србо

01.10.2019 13:00

Шаровића за предсједавајућег СМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошњак

01.10.2019 13:40

Ма какав предсједавајући СМ, Шаровића треба прогласити за доживотног предјседника БиХ. Овакав нормалан човјек то заслужује. Политика господина Шаровића је нормална, умјерена, реалистична и усмјерена ка рјешевању животних питања свих грађана у БиХ. Политика Токмака Дудика је политика за психијатријске болнице. Човјек је психијатријски случај.

Name

Ре

01.10.2019 13:56

Слазем се

Name

Перспектива?

01.10.2019 14:30

Додикова специјалност јесте пресипање из супљег у празно. То му је тактика вец годинама, а наси зивоти од његове политике постају све замрсенији, тези и неизвјеснији.

Name

Судија

01.10.2019 16:01

Додик се понаса на такав нацин или све или ниста. Медјутим, ситуација је таква да ми не моземо себи дозволити сукоб са Америком и НАТО пактом из најмање три разлога. Прво, сувисе смо мали и по броју становника и потенцијалних војника, те веома смо слабо развијени и финансијски готово унистени. Под два, немамо наорузање модерније производње, а у слуцају сукоба, Србија нам неби могла доставити довољене колицине наорузања и потребне муниције како би се одбранили. Под три, окрузени смо НАТО снагама и немамо никакву медјународну подрску нити у којем смислу, осим мало Руску и то само вербално, јер знамо да је Русија далеко и нема директан територијални приступ нити Србији, па тако ни нама, Са друге стране све земље запада би и даље подрзали медјународно признату дрзаву БиХ и знамо како би то зврсило. Имали смо једном прилику и знамо како је то оконцало, гдје смо морали потписати Дејтонски мировни споразум и овакву дрзаву БиХ, која је ипак цјеловита, састављена од Ентитета и Брцко дистрикта. Додик се игра са комплет народом, хоце да нестанемо и са ових простора као сто смо нестали из Српске крајине. НАТО је узео и Црну гору, Македонију, узет це и БиХ и у дигледно вријеме цак и Србију, то је неминиовност. Уразумимо се и подрзимо друге опције СНСД и Додик су прослост, СДС и ПДП су будуцност, зато на идуцим изборима треба обавезно изаци и гласати за СДС и ПДП.

Name

Зналац

01.10.2019 16:04

Тако је Шаровићу, ниије уопце тацна твоја тврдња да се не мозе формирати Савјет министара без СНСД-а, јер ми сви знамо да итекако мозе. Знамо сви да се Савјет министара уопце не потврдјује у Дому народа БиХ, гдје СНСД има ентитетску вецину, вец се само усваја вецином гласова у Парламенту БиХ, сто се реално мозе урадити без СНСД-а. Комсиц и Дзаферовиц могу једноставно гласати за предлозеног кандидата за мандатара за Савјет министара и резултат би био 2:1, те иако би Додик гласао против то не мијења цињеницу да би био усвојен њихов приједлог, а Додик се неби уопце могао позвати на ентитетски /национални/ интерес јер то није никако предвидјено Законом и Уставом БиХ, сто знаци да се мозе итекако без СНСДА. Немој да ви из СНСДа обмањујете народ лазном и измисљеном прицом, коју су сви прозрели. СДС и ПДП могу комотно поново цинити власт на нивоу институција БиХ и Савјета министара. Тога се боји Додик и Новиц, па покусавају лазном прицом да изврсе притисак, али им не полази за руком. Пуна подрска новом Савјету министара без СНСД-а.

Name

Патриот

01.10.2019 16:07

Додик има велики страх од губитка власти, човјек који је преузео све полуге власти се ужасно плаши да их може у једном трену изгубити, тада се његов живот мијења из коријена. Додик када изгуби власт ће покушати побјећи, он неће овдје остати, осим тога он има и велики страх од хапшења, губитак власти би могао активирати оптужницу која је у приправности и могао би бити ухапшен управо од оних против којих највише говори а то су СИПА и тужилаштво БиХ. Ако се домогне Србије онда ће избјећи суд. Званична политичка Србија подржава његову политику што је несхватљиво, осим тога успио је новцима придобити и подршку врха цркве. Додик је под своју шапу ставио све, колико ја знам само овај медиј (БН) није успио освојити. Економија у РС-у, пропада, финансијска ситуација никада није била гора, фирме се затварају, нових радних мјеста готово да и нема. Сколе, вртици и обданиста се затварају, јер немају дјака нити дјецице, родитељи одлазе тј. бјезе главом без обзира да се спасе ове биједе и јада, а СНСД и Додик лазу и прицају о неком просперитету. Ако остане ова власт са Додиком на целу иселит це се комплет младо становниство, остат це само пензионери и мало будзетлија, али како цујем цак и они поцели напустати РС и своја радна мјеста. Близи нам се крај са СНСД-ом. СДС и ПДП би могли поново формирати власт на нивоу БиХ и за то постоји велика санса и опција.

Name

Наниц

01.10.2019 13:14

Један од ретки политицара бих који ради свој посо

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕН

01.10.2019 13:20

Овај човјек је најреалнији политичар у Босни и Херцеговини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗМиљенкоЕ

01.10.2019 14:02

Е мој Саровицу... Ти имас само једну греску; нису те клонирали! Тебе треба клонирати у пар стотина примјерака па да Балкан крене напријед.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

01.10.2019 14:34

Е да је јос таквих па били би Свајцарска на Балкану !али ови опустосили све неце остати ниста иза њих!зло веце од рата

Name

Боки

01.10.2019 14:55

Тоо Мирко легендо. Мирко сада заврће уши.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драги

01.10.2019 17:43

саровицу ви имате имунитет морате доци до изразаја а ви се понасате као да је све у најбољем реду! ма дајте! па у нормалним земљама да се ово ради сва опзиција генерално би исла у страјк гладју! сто је рекао непревазидјени сојиц ако треба и зедју! Али код нас много тога се ради у мраку!

ОДГОВОРИТЕ