Игор Црнадак одбацио наводе Ивице Дроњића

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак најоштрије је осудио и  у потпуности одбацио наводе државног службеника у Министарству иностраних послова БиХ Ивице Дроњића којима је на увредљив и ниподаштавајући начин говорио о земљи из које долази резидентна представница Развојног програма Уједињених нација (УНДП) у БиХ Стелиана Недери.

Босна и Херцеговина 01.10.2019 | 12:24
Игор Црнадак одбацио наводе Ивице Дроњића
"Изјаве које је овај државни службеник дао у телевизијском интервјуу не одражавају ставове Министарства иностраних послова, нити на било који начин могу да се сматрају званичним ставом БиХ. Ивица Дроњић је на овај начин угрозио напоре које БиХ кроз институције на свим нивоима власти у БиХ годинама улаже у сарадњу са овом најважнијом међународном политичком организацијом", казао је Црнадак.

Он је рекао да ће надлежне службе у МИП БиХ утврдити да ли постоји основ за дисциплинску одговорност државног службеника Дроњића и дјеловаће у складу са прописима.

"МИП БиХ ће до краја дана упутити званичан одговор на протестну ноту Уједињених нација у којем ће се и службено оградити од Дроњићевог наступа. Брзим одговором на протестну ноту указаћемо да овакав неодговоран потез једног државног службеника не смије да буде препрека даљој сарадњи БиХ са УН у разним областима, те да се надамо да неће успорити спровођење бројних вишемилионских пројеката у БиХ", саопштено је из МИП бИХ.

Подсјећамо, Ивица Дроњић је говорећи о резидентној представници Развојног програма Уједињених нација (УНДП) у БиХ дао спорну изјаву.

– Наш рејтинг у УН је такав да је наш регионални координатор УНДП из Молдавије, значи Молдавија нам је постала запад – рекао је Дроњић.

Ивица Дроњић је бивши амбасадор БиХ при сталној мисији БиХ у УН, а смијењен је након одлуке члана Предсједништва Жељка Комшића, чиме је имао једну од вјероватно најкраћих дипломатских каријера у УН, од септембра 2018. до фебруара 2019. године.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Бањалуцанин СДС

01.10.2019 11:22

Цовјек је сто посто управу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гурко

01.10.2019 12:05

дисциплинску одговорност???Па кад би поштено 95% политичара би већ робијало!

ОДГОВОРИТЕ