Агаси о најбољим Нолетовим карактеристикама...

Прослављени тенисер Андре Агаси осврнуо се на своју каријеру и поређења са тренутно активним тенисерима.

Тенис 03.10.2019 | 20:21
Агаси о најбољим Нолетовим карактеристикама...
Он је изјавио да се тенис толико променио од када се он пензионисао да је неумесно правити поређења, а поменуо је и најбољег тенисера света Новака Ђоковића, којег је некада и тренирао.

"Истина гласи да неки од њих раде све што сам ја радио, али друге ствари раде још боље",изјавио је Агаси.

Американац је поменуо Новака Ђоковића као неког ко "има способност да лоптицу хвата у пењању и мења ритам, то јест контролише поене са средине терена, а поседује и одређену дефанзивну оштрину".

"Ови момци, они раде све што сам радио и ја на ритерну, али још боље покривају терен. Када сам ја био на врхунцу било је рискантно играти агресивно... Данас људи играју агресивно",истакао је Агаси.

Он је похвално причао о руској звезди Данилу Медведеву, тенисеру који је пар месеци, без премца, у најбољој форми на Туру.

"Ако такав момак остане здрав... Он вероватно има најбољу кретњу за високог играча коју смо икада видели. Зна када да притисне, када да вас натера да пожурите и када да вас пусти да 'пукнете'. Његов тениски ИQ је веома висок, поседује офанзивне способности, као и дефанзивне. Због тога је привукао пажњу", закључио је Агаси.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар