Неуспио покушај деблокаде Парламента БиХ

Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Денис Звиздић сазвао је за данас сједницу Колегијума Представничког дома ПСБиХ у проширеном саставу с циљем покушаја деблокирања рада државног органа законодавне власти.

Босна и Херцеговина 30.09.2019 | 17:11
Неуспио покушај деблокаде Парламента БиХ
Звиздић је на дневни ред ставио формирање парламентарних комисија, односно сталних радних тијела која функционишу при Представничком дому ПСБиХ, а на чијим сједницама се разматрају акти прије него се нађу пред државним парламентарцима на редовним сједницама.

Како сазнајемо, Звиздићевом покушају да данас деблокира рад Представничког дома ПСБиХ успротивили су се његови замјеници Борјана Кришто и Небојша Радмановић, који су тврдили како сједница Колегијума Представничког дома ПСБиХ није сазвана у складу с Пословником о раду Представничког дома ПСБиХ.

Кришто, за чијих осам мјесеци предсједавања Представничким домом ПСБиХ нису оформљене парламентарне комисије, нити је одржана иједна редовна сједница, побунила се, јер прије сједнице Колегијума Представничког дома ПСБиХ није сазвана обична сједница Колегијума Представничког дома ПСБиХ, то јесте сједница предсједавајућег и два замјеника.

Након Кришто из ХДЗ-а побунио се и други замјеник предсједавајућег Небојша Радмановић из СНСД-а који се такођер позивао на одређене чланове Пословника о раду Представничког дома ПСБиХ.

Иначе, сједницама Колегијума Представничког дома ПСБиХ у проширеном саставу, поред руководства државног органа законодавне власти присуствују и шефови клубова странака које имају своје посланике у Представничког дому ПСБиХ.

Кришто и Радмановић нису једини судионици састанка који су се жалили на то да сједница није заказана у складу с Пословником о раду Представничког дома ПСБиХ. Ове тврдње износио је и шеф Клуба посланика ХДЗ-а Никола Ловриновић.

Звиздићеву иницијативу током данашње сједнице подржао је шеф Клуба посланика СДП-а Саша Магазиновић који је на сједници рекао како већина диктира правила, али да парламентарну већину моли да напокон деблокира рад ПСБиХ.

Магазиновић је подсјетио да је више од двије милијарде КМ, од којих имају корист сви грађани БиХ, блокирано због нерада законодаваца, да је многим члановима Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ истекао мандат те да због блокада рада институција БиХ посљедице сноси и међународно представљање државе Босне и Херцеговине.



(БН/Клиx.ба)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Добар

30.09.2019 15:23

Овако смо гласали, ово је директна опструкција народима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све

30.09.2019 16:09

ама све распустити и пред закон за све једнак па по реду! ниста народ од тих политицара нема само пљацкају будзет дрзавни паразити бахати изнад закона !!!све партије распустити и пред закон партијасе и њихове бизнисмене послуснике и по реду нови избори електронски али забранити свим досадасњим кандидовање и партијама и партијасима и одузимање имовине и опоравак народа од овог зла !људи нема друге морају пред закон овај јаваслук и бахацење изнад закона није нигдје просло па неце ваљда ту проци па од рата иста хоботница криминална хара само мијења косуље!!!!!!доклее????!!!!!

Name

Не ремсе

30.09.2019 17:16

Ма ниста одблокирати него бас супротно све закоцити па ко дузе издрзи. У мостару нема избора десетак година и ста им фали зиве људи. Република Српска це опстати са и без институција БиХ тако да не зуримо нигдје и јацајмо себе а Босњаци нека раде ста хоце на цела са СДА.

Name

Молим

30.09.2019 19:41

Сто опструкција???!!! Ово овако и треба да буде. Блокада треба да траје док се не формира власт. Па ви рекосте да мозете и без снсд-а. Ста би сад??!!! Не дозволити да се исплацују рате кредита и плате.

Name

Јоја

30.09.2019 15:32

поставите тегелтију и заврсите ствар ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бишћанин

30.09.2019 16:18

Управо тако момце