Ђоковић стартује у Токију у рану зору!

Играју и Крајиновић и Кецмановић! Другог дана такмичења у престоници Јапана наступаће сва три српска играча. . .  Ђоковић добро расположен: Раме боље од очекиваног.  Пријатно је изненађење што могу да играм овде, рекао Новак.

Тенис 30.09.2019 | 21:16
Ђоковић стартује у Токију у рану зору!
На турниру АТП серије 500 у Токију Србија има три пшредставника у појединачној конкуренцији - Новака Ђоковића, Филипа Крајиновића и Миомира Кецмановића.

Сва тројица ће на терен први пут изаћи у уторак, другог дана такмичења. 

Новак Ђоковић, који је први носилац, играће на централном терену Колосеоум.

Његов дуел против Аустралијанца Алексеја Попирина, који је стигао из квалификација, трећи је на програму и неће почети пре 7.30 часова по средњеевропском времену.

У исто време на другом терену по величини заиграће Филип Крајиновић. Његов ривал је Раду Албот из Молдавије, тренутно 45. играч света.

Миомир Кецмановић дебитоваће на турниру у Токију у дуелу са Денисом Шаповаловим, који ће почети одмах после Ђоковићевог меча на истом терену, односно не пре девет часова.

Турнир у Токију игра се за наградни фонд од 1.895.290 долара, а Новак Ђоковић, који је прва звезда ове сезоне, одлично се забавио пре почетка такмичења.

Ђоковић добро расположен: Раме боље од очекиваног. Пријатно је изненађење што могу да играм овде, рекао Новак.

Вратио се Новак Ђоковић на терен. Играо је у дублу у Токију, а у уторак ујутру (око 7.00) чека и први меч сингла са Алексом Попирином.

Све то делује као рутински ред вожње за најбољег тенисера света, али је Ђоковић признао пред новинарима у Јапану да је пре месец дана наступ у Токију изгледао као немогућа мисија за њега. Новаку је страдало раме уочи УС Опена, погоршавало се на последњем гренд слему у сезони и на крају је морао да се повуче пре завршнице.

Након тога је узео одмор, не знајући колико ће дуг бити.

„На неки начин, пријатно је изненађење за мене што могу да играм овде, јер то није изгледало реално после прве процене. Ипак, играо сам у дублу, пре тога сам недељу дана тренирао, играо сетове, тако да је раме како треба. Задовољан сам тиме како се осећам и мотивисан сам што ћу моћи први пут овде да играм“, рекао је Ђоковић у Токију.

Признао је Новак да му је било тешко када је морао да „баци пешкир“ у Њујорку.

„Био је то тежак тренутак за мене, да морам да се повучем са једног од најважнијих турнира у сезони, али морао сам да се изборим с тим“.

Имаће тежак задатак Новак у остатку сезоне да одбрани прво место на АТП листи. Токио је шанса да освоји додатних 500 бодова, јер прошле године није играо на овом турниру.

„Надам се да ћу имати добру и успешну недељу, да ћу одиграти што више утакмица, а размишљам и годину дана унапред, јер ће се на истим теренима одигравати и Олимпијске игре које ме јако радују“, поручио је Новак Ђоковић.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јован савич

01.10.2019 08:17

Ноле је цар, много је учинио и за себе и за оне који га воле.... Све што уради даље, то је вишак....

ОДГОВОРИТЕ