Токио: Ђоковић и Крајиновић заустављени у 1. колу!

Српски пар у Токију изгубио од четвртих носилаца Павића и Соареса, али сада следе окршаји у синглу где им се придружује Кецмановић.  Новак и Филип "осетили" терен у Токију - пораз у дублу, сингл од уторка. . .  Србија ће на "Јапан опену" имати тројицу представника - Ђоковића, Крајиновића и Кецмановића. Новак тражи што више поена, како би пред сам финиш сезоне одмакао Надалу на АТП листи.

Тенис 30.09.2019 | 12:45
Токио: Ђоковић и Крајиновић заустављени у 1. колу!
Мора се признати очекивано, али не без велике борбе, српски дубл на АТП 500 турниру у Токију (тврда подлога), који чине Новак Ђоковић и Филип Крајиновић поражен је на самом старту такмичења.

А очекивано је било пошто су са друге стране мреже били једни од најбољих на свету, Мате Павић и Бруно Соарес. Хрватско-бразилска комбинација, која је постављена за четврте носиоце имала је изузетно тежак посао, те је морала да се спасава у меч тај-брејку славивши са 6:2, 4:6 и 10:4. Њих двојица ће у наредној рунди играти против Британца Доминика Инглоа и Американца Аугустина Крајичека.



У сваком случају, била је добра провера за Новаково проблематично раме са којим током меча није имао проблема. Ноле и Фића настављу такмичење у престоници Јапана, али наравно свако за себе.

Први рекет света, који је пре овог меча посетио Рјогоку Едо-Норен, сумо доџо, то јест тренинг центар за сумо борце где је одрадио са њима кеико, илити јутарњу гимнастику, у првом колу укршта рекете против квалифканта из Аустралије, Алексеја Попирина. Њихово је ово прво одмеравање, а зна се добро ко је фаворит. Треба напоменути и то да је Ђоковићу овај турнир веома важан не само као припрема за Олимпијске игре идуће године, већ и због останка на првој позицији АТП листе, јер до краја сезоне буквално само у Токију има "луфта"  за освајање бодова, пошто брани чак 2.600 са три мастерса, у Шангају, Паризу и Лондону.

Након њега, такође сутра ујутру на централном стадиону игра наш суперталенат, Миомир Кецмановић, а противник му је Денис Шаповалов. Србин и Канађанин се добро познају пошто су вршњаци, на АТП туру састају по трећи пут, а у оба наврата бољи је био момак рођен у Тел Авиву. Али и поред тога квота 1,35 на њега је премала јер Београђанин без сумње има квалитет да савлада тренутно 32. играча света.

Филип Крајиновић ће могуће имати нешто тежи задатак пошто је Раду Албот, Молдавац широј спортској јавности можда непознат, али у питању је искусан и прилично квалитетан тенисер. Штавише, момак из Кишињева је као 45. боље пласиран четири места од Сомборца, али је зато два пута поражен од њега у три обрачуна, последњи пут ове године у Будимпешту, али на шљаци. Ово би могао бити напет сусрет у три сета иако је Молдавац у слабој форми.



Новак Ђоковић и Филип Крајиновић искористили су прилику да се кроз дубл меч упознају са тереном и атмосфером на турниру у Токију, који се игра на тврдој подлози за наградни фонд од 1,9 милиона долара.

Они су у првом колу изгубили од далеко уиграније комбинације Мате Павић - Бруно Соареш. Новак и Филип пружили су јак отпор четвртим носиоцима турнира, али су после 79 минута поражени резултатом 1:2 (2:6, 6:4, 4:10).

За наше тенисере "оно право" почиње од уторка, када ће се укључити у сингл такмичење.

Ђоковић, као први носилац, састаће се са младим Алексејом Попирином из Аустралије, Филип Крајиновић ће са друге стране мреже имати Радуа Албота из Молдавије, а најтежи задатак жреб је наменио Миомиру Кецмановићу.

Наш перспективни тенисер намериће се на Дениса Шаповалова (Канада), тренутно 32. на АТП листи. До сада једини њихов сусрет, овог лета у Винстон Сејлему, завршен је сигурном победом Шаповалова - 6:2, 6:3.

Новаку је ово први наступ откако је пре месец дана предао Стену Вавринки меч осмине финала УС опена. Тада се најбољи тенисер света пожалио на повреду рамена, али је после мале паузе и одговарајућег третмана успео да се доведе у оптимално физичко стање.

Овај турнир му је важан са аспекта борбе за прво место на АТП листи на крају године. Све што уради биће "плус", будући да прошле године у ово време није играо, али зато ће у Шангају, Паризу и на завршном "Мастерсу" бранити укупно 2.600 поена.

Олакшавајућа околност за Новака је што његов конкурент Рафаел Надал у потпуности пропушта азијску турнеју и вратиће се на терен тек у Паризу крајем октобра.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар