МВП Урош: Ово мало ко може!

Мајсторовић: Играли смо у трансу. . . ! Репрезентативци наше државе сматрају да су показали онима који су сумњали у њих да су заслужено на врху Европе. . .

Остали спортови 30.09.2019 | 13:23
МВП Урош: Ово мало ко може!
Србија је направила ново чудо!

Мушка одбојкашка репрезентација поновила је успех женских колегиница и попела се на кров Европе победом над Словенијом у финалу резултатом 3:1 (19:25, 25:16, 25:18, 25:20).

Доминација наше селекције у овом сусрету била је само круна на сјајно одигран турнир, а Урош Ковачевић је свакако био један од најважнијих у остваривању овог резултата.

Он је пресрећан због освајања трофеја, а верује да су упркос томе што је турнир био веома захтеван, успели да покажу колико су заправо добри.

"Ово је пре свега велики успех за целу нашу земљу, да су и мушка и женска екипа на "крову" Европе. Било је јако тешко, доста људи је сумњало у нас и зато ми је још драже што смо овде где смо. Немам речи за ово што смо урадили данас усред Париза, добити Француску у полуфиналу, тиме мало ко може да се похвали. Али ми можемо", рекао је наш репрезентативац, који је понео и звање најбољег одбојкаша на Европском првенству.

Либеро екипе Невен Мајсторовић сматра да је тим у потпуно заслужено дошао скроз до краја и подигао пехар, и да је задовољан играма које су пружили.

"Пре самог Европског првенства били смо у ширем кругу фаворита након неуспеха у квалификацијама за Олимпијске игре, али овај турнир смо одиграли у трансу, у једном даху. Показали смо да смо једна велика породица и да се заслужено радујемо", закључио је он.

Србија је тако успела да направи нови велики успех одигравши веома добро у најважнијим тренуцима. Дочек шампиона Европе заузеће место на платоу испред Народне скупштине сутра у 20 часова.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар