MVP Uroš: Ovo malo ko može!

Majstorović: Igrali smo u transu. . . ! Reprezentativci naše države smatraju da su pokazali onima koji su sumnjali u njih da su zasluženo na vrhu Evrope. . .

Ostali sportovi 30.09.2019 | 13:23
MVP Uroš: Ovo malo ko može!
Srbija je napravila novo čudo!

Muška odbojkaška reprezentacija ponovila je uspeh ženskih koleginica i popela se na krov Evrope pobedom nad Slovenijom u finalu rezultatom 3:1 (19:25, 25:16, 25:18, 25:20).

Dominacija naše selekcije u ovom susretu bila je samo kruna na sjajno odigran turnir, a Uroš Kovačević je svakako bio jedan od najvažnijih u ostvarivanju ovog rezultata.

On je presrećan zbog osvajanja trofeja, a veruje da su uprkos tome što je turnir bio veoma zahtevan, uspeli da pokažu koliko su zapravo dobri.

"Ovo je pre svega veliki uspeh za celu našu zemlju, da su i muška i ženska ekipa na "krovu" Evrope. Bilo je jako teško, dosta ljudi je sumnjalo u nas i zato mi je još draže što smo ovde gde smo. Nemam reči za ovo što smo uradili danas usred Pariza, dobiti Francusku u polufinalu, time malo ko može da se pohvali. Ali mi možemo", rekao je naš reprezentativac, koji je poneo i zvanje najboljeg odbojkaša na Evropskom prvenstvu.

Libero ekipe Neven Majstorović smatra da je tim u potpuno zasluženo došao skroz do kraja i podigao pehar, i da je zadovoljan igrama koje su pružili.

"Pre samog Evropskog prvenstva bili smo u širem krugu favorita nakon neuspeha u kvalifikacijama za Olimpijske igre, ali ovaj turnir smo odigrali u transu, u jednom dahu. Pokazali smo da smo jedna velika porodica i da se zasluženo radujemo", zaključio je on.

Srbija je tako uspela da napravi novi veliki uspeh odigravši veoma dobro u najvažnijim trenucima. Doček šampiona Evrope zauzeće mesto na platou ispred Narodne skupštine sutra u 20 časova.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar