Подрашчанин: Потајно смо се надали злату!

Јововић: Девојке су нам репер! Средњи блокер и техничар репрезентације Србије истичу да су током читавог Европског првенства играли срцем и веровали у своје квалитете.

Остали спортови 30.09.2019 | 16:33
Подрашчанин: Потајно смо се надали злату!
Србија је пре само месец дана била глатко поражена у мечу који је био квалификациони за Олимпијске игре у Токију, а сада су са девет узастопних победа освојили Европско првенство.

Марко Подрашчанин, лидер и најискуснији играч наше селекције, рекао је после финалног тријумфа да је овај тим заслужио златну медаљу и да је тим у њу веровао.

"Од прве утакмице смо веровали у себе и знали смо да ако подижемо форму да можемо доћи до краја. Потајно смо се надали да можемо до злата и стварно нисмо добро отворили утакмицу, али почео је и сервис да нам "улази" и тај блок и све је дошло на своје место", објашњава Подрашчанин у даху,

"После оног полуфинала против Француске, сасвим залсужено смо освојили злато и после осам година вратили се на европски врх. Захвалио бих се свим људима који су били уз нас, у Паризу, у Србији и околним српским земљама. Рекли смо ако смо победили Пољаке пред 65.000 у Варшави, Италијане прошле године у Торину, да можемо против Француза и да можемо да идемо до краја. Прорадило је заједништво и тај наш инат, да кад играмо за нашу прелепу земљу да можемо све", рекао је 32-годишњи Новосађанин.

Техничар Никола Јововић је истакао да је тим имао велику подршку у Паризу и да су били добро припремљени за Словенију.

"Свака част свима, играчима и стручном штабу. Много људи је дошло да нас прати. Играли смо срцем. Имали смо одличну тактику, мало смо били нервозни у првом сету, то нам је поколебало мало", рекао је Јововић и потом искористио тренутак да честита колегиницама из женске репрезентације.

"Угледали смо се на девојке које су увек "златне" и које нам представљају репер који треба да следимо. Надам се да ће сада после ових успеха много момака и девојака због нас почети да тренира одбојку", закључио је Јововић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар