Нема бољих у овом миленијуму!

Србија други пут објединила злато у мушкој и женској конкуренцији! Само је бивши СССР успешнији од Србије у овом сегменту.

Остали спортови 30.09.2019 | 23:10
Нема бољих у овом миленијуму!
Каква је одбојкашка година иза нас. Просто није прошло ни пуних месец дана од како смо заједно са девојкама на балкону градске скупштине прославили злато освојено на Европском првенству у Анкари пред више од 13.000 бучних гледалаца у пет драматичних сетова, а данас поново можемо да отворимо шампањац, наздравимо и кажемо - Србија је земља одбојке!

Не дешава се тако често да једна земља, нарочито мала као што је Србија обједини златне медеље у обе конкуренције. То се у овом миленијуму десило само два пута, а да ствар буде још већа, наша земља је то већ урадила 2011. године. Генерације српске одбојке које су са једне стране предводили Иван Миљковић, а са друге стране Јована Бракочевић успеле су да учине незамисливо и да тријумфују у обе конкуренције.

Да ствар буде још занимљивија, само две године касније исти успех је поновила репрезентација Русије. Можемо рећи да је поприлично дуго трајао пост највеће земље из бившег Совјетског савеза, који је у прошлом веку чак девет пута био првак истовремено и код мушкараца, али и код жена. На све треба додати да је у једном наврату овај успех успела да оствари и репрезентација Чехословачке сада већ давне 1955. године.

А ето, ова 2019. година остаће златним словима уписана у историју српске, али и европске одбојке. Тијана Бошковић и девојке у једној руци, а Александар Атанасијевић и момци у другој успели су уђу у пробрано друштво.

И нема шта ту више да се каже. Сада са пуним правом можемо да се надамо да ће 2021. година бити трећа срећа, а и не мора. Ови момци и девојке су нам већ донели велику радост.

Извор: моззартспорт

Фото: цев.еу

Коментари / 0

Оставите коментар