Србији драма против Словачке! Важан корак ка ЕП-у!

Екипа Љубомира Обрадовића уписала и други тријумф у исто толико квалификационих мечева.

Остали спортови 29.09.2019 | 22:40
Србији драма против Словачке! Важан корак ка ЕП-у!
Србија је у Словачкој направила важан корак ка Европском првенству 2020. године! Женска рукометна репрезентација је остварила и другу победу и то после доста узбуђења.

Неизвестан дуел на гостовању је ипак окончан као тријумф наше селекције, пошто је Србија славила 27:26!

Тиме је Србија одржала максималан учинак после прва два меча квалификација, колико сада има и селекција Русије.

Српкиње су у тврдом мечу са невеликим бројем голова на полувремену имале заостатак од једног гола, пошто су Словакиње водиле 11:10 после првих 30 минута игре. Ипак, нешто боља игра у наставку је донела коначни преокрет и победу минималном разликом.

Србија је пре четири дана на свом терену била убедљива против Швајцарске (35:23), чиме је само најављено да ће се у овом циклусу "пуцати" на сигуран пут ка континенталном такмичењу.

Србија је, осим Словачке, у квалификационој групи и са Русијом и Швајцарском, а после шест мечева, два најбоља тима ће се пласирати на Европско првенство. Српкиње и Рускиње тренутно имају по две победе.

Управо ће се те две селекције састати у наредном квалификационом колу, али је оно на програму тек 25. марта наредне године.

Најбоље рукометашице Србије од 30. новембра до 15. децембра учествоваће на Светском првенству у Јапану. Циљ на том такмичењу биће пласман на Олимпијске игре у Токију наредне године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар